MEDYA KÖŞESİ

'Ucube heykel' NTV'yi birbirine kattı

Başbakan'ın başlattığı 'ucube' heykel polemiği NTV ekranlarında ateşli bir tartışmaya sahne oldu. Muhafazakar yönetmen Tarhan Erdem'i çıldırttı.

'Ucube heykel' NTV'yi birbirine kattı
GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Kars'ta 'ucube' olarak tanımlayıp yıkılacağını söylediği heykel yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. 'Muhteşem Yüzyıl' tartışması dinmeden gündeme düşen heykel polemiği NTV ekranlarında masaya yatırıldı.

Oğuz Haksever'in modere ettiği programa Radikal yazarı Tarhan Erdem'in tepkisi damga vurdu. Önceki gün köşesinden de konuya dair sert bir yazıyla dikkat çeken Erdem, muhafazakar yönetmen Mesut Uçakan sözleri karşısında adeta çileden çıktı.

'İslamcı yönetmen' olarak bilinen Uçakan, 'Heykel dinimizde haramdır ve bu hüküm kesindir, tartışmaya açık değildir. Halkımız inançlıdır ve değerlerine bağlıdır. Haliyle dini ölçü almadan yapılan işler tepki çeker.' dedi. Heykel sanatının haram olduğu ve bunun tartışılmaması gerektiğini söyleyen Mesut Uçakan Başbakan'ın sözlerini savundu. Tam o anda araya giren Tarhan Erdem, Uçakan'a sert tepki gösterdi. 'Haramsa haram efendim bana ne?' diyen Erdem, Başbakan'ın o göreve geldiği andan itibaren dininden soyunduğunu söyleyince bu sefer Uçakan çileden çıktı. 'Bunu söylemek kafir olmaktır. nasıl bunu söylersin!' diyen muhafazakar yönetmenin tepkisiyle karşılıklı atışmalara dönüşen tartışma Oğuz Haksever'in müdahalesiyle yatıştı.

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR