MEDYA KÖŞESİ

Twilight'ın vampiri bir melekti yavrum

Bayram da, Twilight New Moon'a gitmek için annesini bunaltan çocukların mızmızlıklarına tahammülle geçince iyice kavradım:

Twilight'ın vampiri bir melekti yavrum
GAZETECİLER.COM
Özlem Albayrak bugün Twilight’ı yorumlamış. "Twilight'ın vampiri bir melekti yavrum” başlığını attığı yazısının girişinde sinemaya gidiş sürecini şöyle anlatıyor.
 
Twilight'ın ilkini izlediğimde, İnterwiev with the Vampire, Bram Stoker's
Örtü ve örü
Özlem Albayrak, başını örten ama içinin örülmesine izin vermeyen kadın yazarlarımızdan. Bazı öyle kadın yazarlarımız var ki başları örtülü değil ama açık olan başlarının içi örümcek bağlamış.
Demek istemem şu:
Başı açık ya da kapalı yazarlarımız keşke birbirlerinin sadece düşünceleriyle mücadele etseler, entelektüel birikimlerini sunsalar kamuoyuna…
Tıpkı bugün (ve her zaman) Özlem Albayrak’ın yaptığı gibi…
Adnan Berk Okan
Dracula filmleriyle kıyaslayıp, "eskiden vampir filmlerinin bir aurası vardı, gotik havalar, lanetlin çekicililiği, karanlığın karizması filan, güneşte parlayan vampir mi olur" diye düşünmüştüm.
Aşk dersen Buffy ile Angel'ın sevdası kesinkes daha gelgitli, daha derindi. Çekim dersen, CNBC-e'nin kısa ömürlü dizisi Moonlight'ın özel dedektifi Mick St. John bile uzun paltosunu savura savura gezerken daha cooldu.
Ama meğer Twilight'tan, benim aldığımdan daha çok haz alanlar çoğunluktaymış.
Hem de sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada. Filmin ikincisi çoktan sinemalara gelmiş. Aynı adlı kitabı tüm dünyada bestseller listelerinin zirvesindeymiş.
Konunun önemine vakıf olmam ise, 13-15 yaş aralığındaki kuzenlerimin heyecanla birbirlerine ikinci cildin özetini geçmelerinden, baygın baygın Edward'ın yakışıklılığını övüp, Bella'yı korkunç nazarlarla anmalarından sonrasına rastladı.
Bayram da, Twilight New Moon'a gitmek için annesini bunaltan çocukların mızmızlıklarına tahammülle geçince iyice kavradım: Teenager'lar, alışveriş merkezlerinin vitrin önü veletleri bu filmi sevmiş, sadece o çocuklar değil üstelik, belli ki velileri de.
Çünkü, Twilight'ın ikinci filmi gösterime girdiği ilk gün 70 milyon dolar gişe rekoru yaparak tüm zamanların en iyi çıkış yapan filmi olmuş.
 
Ve sonra da “Aşk” konusuyla devam ediyor.
Özlem Albayrak’ın yazısının
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar