MEDYA KÖŞESİ

Türköne'den 'Askerimizi Sevelim' yazısı

Kendisi de asker çocuğu olan Mümtazer Türköne, geçen yıl Orduyu lav etmek lazım derken, bu yıl fikir değiştirdi ve Askerimizi Sevelim diye yazdı...

Türköne'den 'Askerimizi Sevelim' yazısı

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) "Türkiye'de Orduyu lav etmek lazım yerine yeni bir ordu kurmak lazım..." Bundan 1 yıl önce bu sözleri söyleyen ve bu sözleri yüzünden çok ağır tepki aldığını açıklayan "Ordumuzun mevcut yapısı amatör bir yapı ve mantığı yok, rasyonalitesi yok... Bunun değişmesi lazım ama orduya bıraktığınız zaman değişmiyor..." diyerek açıklamalarının dozunu daha da arttıran Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne ilginç bir fikir değişikliği yaptı ve bugün köşesinde "Askerimizi sevelim!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

TWİTTER'DA GÜNÜN KONUSU TÜRKÖNE'NİN YAZISI

Mümtazer Türköne'nin yazısı Twitterda da çok tartışılıyor. Pek çok kişinin "sivilleşme taraftarı biri böyle bir yazıyı nasıl yazar" diye eleştirdiği Zaman yazarı için yazılanlardan bir bölümünü sizler için derledik:

* Zaman gazetesi yazarları birden askeri sever oldu..ilk örnek Mümtazer Türköne'nin bugunkü yazısında "TSK'yı sevelim" demmiş..hayır olsun..!

* Mümtazar Türköne sabah içtimaına namlusuna papatya takıp çıkarmış bebeğim. Çatlı ile takılırken de aynısını yapıyor muydu acaba?

* sahi "apo paşa olsun" diyen mümtazer türköne adlı büyük Türk düşünürü nerelerde ? arzusu gerçek olacak bu gidişle...

* mümtazer türköne 2 yıl önce 'ordu feshedilsin, yeni 1 ordu kurulsun demişti. şimdi ondan 'selâm sana 2.vaka-ı hayriye' yazısı gelebilir.

* mümtazer türköne yazıyı neredeyse harbiye marşiyla bitirecek

Kendisi de asker çocuğu olmasına rağmen,  3 Temmuz 2010 tarihinde yani bundan 1 yıl önce katıldığı bir televizyon programında "Amerikalı sormuş, 'Neden kamera kullanmıyorsunuz da askerlere nöbet tutturuyorsunuz?' Bizim konutan da 'Türk askeri nöbet tutmayı sever' demiş. Gerçekten bu çok amatörce bir görüntü. Aslında bir trajedi bu!.. En son bir tartışma oldu Genelkurmay Başkanı, 'bizim askere ihtiyacımız var' diyor. Ne için var? Nöbet tutturmak için..." sözleriyle tepki çeken Zaman yazarı bugün köşesinde tüfeğinin namlusuna papatya takıp ictimaya çıktığını anlattığı yazısında ilginç bir şekilde "Her Türk asker doğar. Demek ki askerde de her türden Türk bulunur" demeyi yeğledi.

İşte Türköne'nin "Askerimizi Sevelim" başlıklı yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Askerlik zor bir meslek. Bizim dört ay yaptığımız işin bir meslek olarak ömür boyu sürdüğünü düşünün. Sadece siz değil, aileniz de aynı mesleğin sıkıntılarını çekmeye mahkûm. Bir asker çocuğu olarak bu zorlukların hepsini yaşayarak büyüdüm. İlkokula dört ayrı ilkokulda ve üç farklı şehirde devam ederken okumayı geç sökmemin, başarısız okul yıllarının sorumluluğunu babamın mesleğine yıkmıştım.

Biz askerimizi severiz. Asker bizden biridir. Bizi şekillendiren tarih hepimizin biraz asker olmasıyla ilgilidir. Askere düşmanlığın, asker düşmanlığının bu topraklardaki anlamı farklıdır.

Bir dönem artık sona erdi ve kapandı. Darbeciler, askerlik mesleğinin itibarı arkasına saklanarak sürdürdüğü siyaset savaşını kaybetti. Darbecileri yargılarken ve kahraman ordumuzu asli görevlerine sevk ederken askerlik mesleğinin onurunu birlikte korumamız lâzım. Kimine para-pul, kimine izzet ve itibar kimine de sadece şeref düşüyor.

Unutmayalım: Her Türk asker doğar. Demek ki içinde her türden Türk bulunur."