MEDYA KÖŞESİ

Türköne 'asker düşmanı' eleştirisine sert çıktı!

Habertürk ekranlarında Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan Zaman yazarı Mümtazer Türköne 'asker düşmanı' eleştirlerine ilginç yanıtlar verdi...

Türköne 'asker düşmanı' eleştirisine sert çıktı!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Balçiçek Pamir'in sunduğu Söz Sende'nin dün akşamki konuğu Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'ydi. Türköne özellikle 'asker düşmanı' eleştirlerine yanıt verdiği programda ilginç açıklamalar yaptı.

Balçiçek Pamir'in Türköne'ye dönük gündemden düşmeyen 'asker düşmanı' eleştirielrin hatırlatarak 'gerçekten asker düşmanı mısınız?' diye sordu. Eski ülkücü Türköne, 'Ben zaten asker çocuğuyum. Benim asker düşmanı olmam mümkün değil. Bugün ülke tehtid altında olsa ve silah alıp gel deseler giderim' diye yanıtlarken kendi dünyasına dair ilginç anektodlar da anlattı.. Türköne 27 Mayıs darbesinden sonra darbecilerin kendilerine dönük her eleştiriyi bastırmak için çarpık bir algı oluşturduklarını söyledi.

'Aslında darbeciler o üniformanın arkasına sığınarak kendilerini korumak istiyorlar. Kendilerine dönük her eleştiriyi 'orduya saldırılıyor' diyerek perdelemek istiyorlar. Ordunun prestijini ve ağırlığını bir zırh olarak kullanıyorlar. Ben aslında asker düşmanlığı bir yana anti militarist bile değilim. Ki asker çocuğuyum, asker düşmanı olmam mümkün değil. Ama sanırım orduya dönük bazı eleştirlerin benden gelmesi onları çok rahatsız ediyor. Çünkü ben anti militarist ya da vicdani redçi biri değilim. Benden gelen eleştirilerin daha etkili olacağından endişe ediyor olabilirler.'

Öte yandan Türköne'nin yeni yayınlanan kitabınan bir alıntı yapan Pamir, Mümtazer Türköne'nin Türk askerlerinin savaşması sırasında bayrağın yere düşmesi üzerine arkadan gelenlerin bayrağı alıp 'Alah Allah' sesleriyle ilerleyiş sahnelerinde gözyaşlarını tutamayıp ağladığını hatırlattı.

İşte o anlar:

Yorumlar