MEDYA KÖŞESİ

Türkiye yazarının Suriye coşkusu şaşırttı!

Habertürk ekranlarında Suriye krizini yorumlayan Türkiye gazetesi muhabiri Adem Demir Türkiye'nin askeri müdahalede bulunması gerekir dedi...

Türkiye yazarının Suriye coşkusu şaşırttı!
GAZETECİLER.COM
Dış politikadaki ısınan gündemi konu alan Eksen Özel, Habertürk ekranlarında Suriye krizini masaya yatırdı.

Programa damgasını vuran yorum ise Türkiye gazetesi muhabiri Adem Demir'den geldi. Demir, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmasının büyük devlet olmanın bir gereği olduğunu savundu.

Suriye'den yeni gelen ve sahadaki gözlemlerini aktaran Adem Demir süreci Türkiye'nin tavrının belirleyeceğini söyledi. Türkiye'nin büyük devlet olmanın sorumluluğu gereği risk alması gerektiğini vurgulayan Demir hükümetin muhaliflere daha fazla destek vermesi gerektiğini savundu. Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı bir askeri müdahalenin kazanımlarına dikkat çeken Demir özellikle Kürt bölgesinin Irak'tan çok daha farklı gelişmelere gebe olabileceğini kaydetti. Türkiye'nin insiyatif alarak müdahale etmesinin doğruluğunu kaydeden Demir, açık müdahale çağrısıyla şaşırttı:

"Ben Irak'taki gibi Türkiye girmesin falan filan demem. O görüşte de değilim. Türkiye gerekiyorsa girebilmeli. Çünkü büyük devlet olmanın riskleri vardır. Karlı da çıkabilirsiniz zararlı da. Ama ben Türkiye'nin karlı çıkacağını düşünüyorum. Türkiye sadece muhaliflere toplantı yapmaları için müsade ediyor herşeyi ile destek vermiyor. Aynısı Barzani de yapıyor Kuzey Irak'ta. Ama Türkiye bölgenin lokomotif gücü olduğunu gösterirse ABD sonrası Irak'la kurduğumuz güçlü ilişkilerin benzerini kurabiliriz..."

ÇOK OKUNANLAR