MEDYA KÖŞESİ

Türkiye gazetesi neden Kandil'e gitti?

Türkiye gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak iki gündür yayınlanan PKK röportajını neden yaptıklarını anlattı

Türkiye gazetesi neden Kandil'e gitti?

GAZETECİLER.COM - Türkiye gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, bugün köşesinde "Neden Kandil?" başlıklı yazısında gazetesinin iki gündür yayınladığı PKK röportajının neden yapıldığını anlatıyor.

"PKK'nın barındığı Kandil'deki örgüt yöneticileri de "barış" lafları ettiler. Bu amaçla da hem Mahmur hem de Kandil'den gönüllüler gönderdiler. Terör örgütü yöneticilerinin söyledikleri hep kendilerine yakın internet sitelerinde ve basın yayın organlarında yayınlandı. Oradaki havayı, onların söylemlerinde ne kadar samimi ve inandırıcı olduklarını yerinde gidip görmek gerekiyordu.

İşte bu amaçla biz de bizatihi onların yaklaşım tarzlarını yansıtmak amacıyla iki defa Kandil'e gittik.

(...)

Arkadaşımız Osman Sağırlı, saatler süren görüşmede aklına gelen her türlü soruyu yöneltti. Can alıcı noktalara dikkati çekmek ve Türkiye'nin nasıl kişiliklerle karşı karşıya kaldığını ortaya koymak istedik. Bunu büyük ölçüde de başardığımızı söylemek abartı olmasa gerek. Zira, sorularda ve verilen mesajlarda tam anlamıyla bir gazetecilik örneği sergilendi. Terör örgütünün barındığı ortam ve oradaki gençlerin nasıl bir zihnî altyapısı olduğunu bir ölçüde gözler önüne serdik. Devletin ilgili birimleri daha fazlasına sahip olabilirler. Ama biz kendimizce terörü başlatanları ve tırmandıranları tanımak ve gerçek yüzlerini topluma göstermek, Türkiye'nin de ayağındaki prangalardan kurtulmasına katkı sağlamak için gazetecilik yaptık. Tablo net. Yazdıklarımız da ortada... Gerisi çözümde sorumluluğu bulunanların işi."

Nuh Albayrak'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar