MEDYA KÖŞESİ

Türkiye Ermenilerden özür dilesin!

Taraf genel yayın yönetmeni "Kürtler, Ermeniler ve Arınç" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve 10 yıldır iktidarsınız artık konuşmayın yapın dedi.

Türkiye Ermenilerden özür dilesin!
GAZETECİLER.COM - "Dersim için özür dileme erdemini gösteren Türkiye, Ermenilerden de, Kürtlerden de, Alevilerden de özür dileyecektir." 

Bu satırlar dün gazetesindeki köşesinde Başbakan Erdoğan'a "boş hayallerle uğraşıyor" çıkışı yapan Ahmet Altan'a ait. Taraf genel yayın yönetmeni "Kürtler, Ermeniler ve Arınç" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Fransa'da parlamento'dan geçen Soykırımı inkar etmeyi yasaklayan yasayı

Uzun uzun Ermenileri öldüren İttihatçı zihniyeti eleştiren Ahmet Altan, "Ali Şükrü Bey’i aynı zihniyet öldürttü, İskilipli Atıf Hoca’yı aynı zihniyet astı, Dersim’de binlercesini gazlarla aynı zihniyet boğdu, Şeyh Said’i öldüren, Said Nursi’nin mezarını yok eden aynı zihniyetti, askerî darbeleri aynı zihniyet yaptı, Deniz’leri aynı zihniyet darağacına gönderdi" dedikten sonra şöyle devam etti köşesinde:

ARINÇ'IN KONUŞMASI YENİ BİR BAŞLANGICIN İŞARET FİŞEĞİDİR

"Bu saçma sapan karanlığın içinde bize ümit veren ışıklı işaretler de var elbet.

Bülent Arınç'ın "hükümet adına" Meclis'te yaptığı tarihî konuşma "yeni bir başlangıcın" işaret fişeğidir diye umuyoruz.

"Kürdüm diyen bir insana bu ülkede hepimiz kadar, en az hepimiz kadar hayat hakkı, bilgi, eğitim, dil, kültür, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz. Bir insanın kimliğini inkâr etmek o insanı inkâr etmek demektir. Kendisini Kürt kimliği ile, Arap kimliği ile, Boşnak kimliği ile, artık ne gelirse aklınıza... Hepsi, kim, ne varsa bu topraklar üzerinde kendi kimliğini rahatlıkla söyleyecektir. O kimliğe saygı duyacağız. O kimliğin bütün kültürel haklarını, Anayasal haklarını vereceğiz, tanıyacağız," dedi Arınç

TÜRKİYE'NİN YAPMASI GEREKEN BUDUR

Türkiye'nin yapması gereken budur, uygar olmak isteyen bir ülkenin yapması gereken budur.

Arınç'ın bu ülkeye vaat ettiği bu "Anayasal dönüşüm" gerçekleşirse, Kürtlerin hakları verilirse, bu ülke aydınlık, güvenli bir ülke olur.

Kürtlerle Türkleri eşit şartlarda yaşatacak bir ülke kurabilirsek, öylesine güçlenir, öylesine kendine güvenli bir hale geliriz ki "Ermeni soykırımını" konuşmak Fransız Parlamentosu'na kalmaz, Arınç'ın kendisi ya da Arınç kadar cesur başka biri kalkar Ermeni meselesindeki gerçekleri de açıkça söyler.

ARINÇ'IN KONUŞMASI ERDOĞAN'I DA BAĞLAR

Arınç bu konuşmayı, Başbakan Erdoğan'ın önünde, hükümet adına yaptı, Erdoğan'ın ve partisinin de bu görüşleri benimsediği anlamına geliyor bu, onları da kutlamalıyız.

Ama şunu da söylemeliyiz, "artık yapın, on yıldır iktidardasınız, bu vaatleri gerçekleştirin, oyalanmayın".

Geçmişle ve gelecekle barışmamıza yardım edin.

O zaman Sarkozy ile kavga etmekten çok daha büyük faydanız olur bu ülkeye."

 

Ahmet Altan'ın köşesinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR