MEDYA KÖŞESİ

Türk hacker Wikileaks'ı anlattı!

Ekranlar gün boyu Wikileaks depremini emeki büyükelçilerle tartışırken Habertürk başka bir 'uzman'ı konuk etti. Türk hacker Tamer Şahin canlı yayın konuğu oldu.

Türk hacker Wikileaks'ı anlattı!
GAZETECİLER.COM
Dünya Wikilelaks depremiyle sallanmaya devam ederken Habertürk ekranları Türk hacker Tamer Şahin'i canlı yayında konuk ederek olayın teknik detaylarını izleyenlere aktardı.

Wikileaks'ın yayınladığı belgeler gündeme bomba gibi düşünce TV kanalları da uzmanlardan görüş alma yarışına girdi. Ekranda genelde emekli büyükelçilerin ve dış ilişkiler uzmanları yorum yaparken Habertürk TV ilginç bir konuktan yorum almayı tercih etti. Türk hackeri Tamer Şahin, Wikileaks'ın sızdırdığı belgeleri bir 'hacker gözüyle' değerlendirdi.

ABD BELGELERİN YAYINLANMASINI ENGELEYEBİLİR MİYDİ?

Amerika bu belgelerin yayınlanmasını engelleyebilir miydi?

Eğer belgeler gerçekten top secret olsaydı ve ulusal güvenliği tehdit altına alsaydı, ABD başkanı yetkisini kullanarak interneti tek bir emirle kapatabilirdi. Eğer bunu yapsaydı, ülkeler kendi içlerinde iletişim kurabilirdi ama birbirleriyle iletişim kuramazlardı.

Bu belgeler gerçekten 'top secret' belgeler mi?

Belgelere bakıldığında 'top secret' dediğimiz bir belge göze çarpmıyor. Ancak, gerçek anlamda 'top secret' belgelere ulaşmak mümkün, bunu yapabilen hackerlar da vardır elbette.

İşte o anlar:




ÇOK OKUNANLAR