MEDYA KÖŞESİ

Türk basını Arap dünyasında neden yok?

Ergun Babahan "Türkiye'nin medyası Türkiye'nin bölgesel düzeyde almak istediği role uygun bir medya değil" dedi.

Türk basını Arap dünyasında neden yok?
GAZETECİLER.COM
Bugün TV'de Akşam Haberleri'nde konuşan Star yazarı Ergun Babahan'dan Türk medyasına çarpıcı bir eleştiri geldi. Murat Birsel'in sorularını yanıtlayan Babahan, Türk medyasının Otadoğu'daki etkinliğini kritik etti. Türk devleti Ortadoğu'da rol kapmaya çalışırken Türk medyası bölgede ne kadar takip ediliyor, ciddiye alınıyor?

Sadece Türk iç siyasetine yatırım yapan, dünyanın geri kalanıyla pek de ilgilenmeyen bir medyanın bölgesel düzeyde bir yorum ve haber kaynağı olması mümkün mü? Babahan bu soruya hayli karamsar bir yanıt verirken neden Arap dünyasının Türk medyasını takip etmediğini sorguladı.

"Örneğin Arap basını bir haber yayınladığında Türk gazete ya da TV'yi kaynak göstermiyor. Lübnana'da, Suriye'de, Mısır'da ne büro ne muhabir düzeyinde aktif bir Türk medyası yok kesinlikle. Sadece iç siyaset üzerine yoğunlaşan bir medyamız var. Türkiye'nin medyası Türkiye'nin bölgesel düzeyde almak istediği role uygun bir medya değil. Türkiye'de şike operasyonu oluyor birileri Aziz Yıldırım haberleri yapmaya başlıyor, neden? Birileri öyle istiyor çünkü. Ama Reyting operasyonu oluyor üç günde haberler falan ortadan kalkıyor. Neden? Çünkü bütün gazetelerin bir de TV kanalı var. Türk medyasında etik yok ve devlete bağlı bir yayıncılık anlayışına sahip..."


ÇOK OKUNANLAR