MEDYA KÖŞESİ

Türban tartışmasında birbirlerine girdiler!

Mine Kırıkkanat canlı yayında fena coştu. Türban sebestisinin tartışıldığı programda ateşli bir 'laisizm' polemiği yaşandı...

Türban tartışmasında birbirlerine girdiler!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranların ateşli bir türban polemiğine sahne oldu. Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu gündemdeki türban serbestisi tartışmalarını gündeme aldı. Yazar Mine Kırıkkanat ve Prof. Dr. Meyda Yeğenoğlu'nun katıldığı programın tartışması tansiyonu hayli yüksekti.

Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül'ün ilkokulda türbanı 'cahillik' olarak niteleyip karşısında olduğunu söylemesiyle gündemdeki yerini pekiştiren türban sertbestisi Habertürk ekranlarında masaya yatırıldı. Meyda Yeğenoğlu'nun konuyu hak ve özgürlükler üzerinden değerlendirip 'kökten laisizm'i eleştirmesi üzerine araya gren Kırıkkanat stüdyoyu adeta bir anda karıştırdı. Türban sorununun nedeni olarak 'Kökten laikçi'leri gösteren Yeğenoğlu sözünü bitirmeden araya giren Kırıkkanat öyle bir tepki gösterdi ki tartışma karşılıklı atışmaya dönüştü.

PROFESÖR STÜDYOYU TERKETMEK İSTEDİ

Prof. Dr. Meyda Yeğenoğlu, Kırıkkanat tarafından sözü sürekli kesilince adeta isyan etti. Moderatör Ece Üner'i uyaran Yeğenoğlu, 'eğer Mine Kırıkkanat sürekli böyle müdahale edip karşılıklı tartışmaya girecekse ben şimdi kalkıp stüdyoyu terkedeceğim' dedi. Üner'in uyarısıyla ortam sakinleşince program devam etti.



"TÜRBANLI BİR KADIN ENTELLEKTÜEL OLAMAZ!"

Kırıkkanat'ın programdaki dikkat çeken bir çıkışı da türban takan bir kadının entellektüel olamayacağını belirtmesiydi. İşte Kırıkkanat, özellikle türbanlı yazarların tepkisini çekecek o sözleri :

"Entellektüel bilinç soru sorar, sorgular. Bu aydın olmanın da gereğidir. Eğer bir kadın 'neden erkeğin saçı günah değil de benim ki günah? Neden erkeğin yüzü günah değil de benimki günah?' diye soramıyorsa entellektüel olamaz. Biz bu soruyu sorduğumuzda sadece 'benim inancım bunu gerektiyor' diyorlar, başka hiç bir şey söyleyemiyorlar. Bunu söylemek ve uygulamakta bir şey yok, bunu tabi ki yapabilirsiniz. Ama entellektüel olamazsınız o zaman"
ÇOK OKUNANLAR