MEDYA KÖŞESİ

'Tuna Kiremitçi AKP'li olmuş haberi yok!'

Cüneyt Özdemir, Tuna Kiremitçi'nin ulusalcılığa getirdiği yeni tanımı masaya yatırdığı yazısında "Tuna ulusalcı olayım derken Ak Partili olmuş haberi yok" dedi.

'Tuna Kiremitçi AKP'li olmuş haberi yok!'
GAZETECİLER.COM
Cüneyt Özdemir'den Hürriyet yazarı Tuna Kiremitçi'ye kötü haber! 'Ulusalcı' kimliği ile bilinen Kiremitçi'nin farkında olmadan AKP'li olduğunu söyleyen Radikal yazarı Cüneyt Özdemir "Türkiye değişirken bu sıcaklarda işin zor, geçmiş olsun sevgili Tuna!" diye yazdı.

Kiremitçi'nin seçimlerden sonra 'ulusalcılık öldü' söylemleri karşısında ulusalcılığa yeni bir tanım getiren yazılar Özdemir ise Tuna Kiremitçi'nin ulusalcılığa getirdiği yeni çerçeve için "bugün Ak Parti resmi seçim programında, hükümet bildirisinde ya da Başbakan’ın herhangi sıradan bir konuşmasında neyi savunuyorsa onları sayıyor" demiş:

Tuna’ya kötü haber
Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki köşesinde siyasi yazılarıyla olağan şezlong fotoğrafları sergilemesine bambaşka bir hava katan sevgili Tuna Kiremitçi bir arkadaşının sözü üzerine karalar bağlamış. Kısa bir zaman önce ulusalcı olduğunu dosta düşmana ilan eden Tuna’ya arkadaşı kötü haberi vermiş. “Seçimlerden sonra ulusalcılık öldü, kendine yeni bir yol bul” demiş. E, Tuna isyan etmesin de kim etsin şimdi! Neyse ki Tuna Kiremitçi isyandan önce son çıkışa yönelmiş, yeni bir ulusalcılık tanımına girişmiş. “Ulusalcılık, merkeze ulusu koyup evrenselliğe ulaşmak” diyor. “Ulusalcılık, kapitalizmin mağdurlarına sahip çıkmak” diyor. “Ulusalcılık, küresel sisteme karşı mazlum milletlerle anlaşmak” diyor. “Önemli olan, Büşra’nın okula başörtüsüyle girmesi değil, mezun olunca hangi işe gireceği” diyor. (Gerçi bu son alıntıladığımda biraz kafası karışmış ama olur o kadar.) Bu minvalde yeni ulusalcılığı tanımlamaya devam ediyor. Yani özetlersek bugün Ak Parti resmi seçim programında, hükümet bildirisinde ya da Başbakan’ın herhangi sıradan bir konuşmasında neyi savunuyorsa onları sayıyor. Anlayacağınız Tuna ulusalcı olayım derken Ak Partili olmuş haberi yok. Türkiye değişirken bu sıcaklarda işin zor, geçmiş olsun sevgili Tuna!

Yazının tamamını okumak için

Tuna Kiremitçi'nin tartışma yaratan o yazısını okumak için