MEDYA KÖŞESİ

Tuğçe Tatari, kimin yazısına hayran oldu?

Akşam yazarı Tuğçe Tatari, bir yazı okudu, Nurgül Yeşilçay'a bakışı değişti. İşte Tatari'nin okuduğu bir senaryo inceliğindeki o yazı.

Tuğçe Tatari, kimin yazısına hayran oldu?

Akşam yazarı Tuğçe Tatari, "Uzun zamandır okuyup da keyiflendiğim bir 'ünlü portresi'ne denk gelmemiştim." diye başladığı köşesinde "Vogue'un bu ayki sayısında yayınlanan,  Meral Okay'ın Nurgül Yeşilçay'ı anlattığı yazıya" neden hayran kaldığını anlatıyor. 

İşte Tatari'nin kaleminden, Yeşilçay'a bakışını değiştiren o yazının ayrıntıları:

Senaryolaştırılmış, araya yaşanmışlıklar, anılar ve beraber çalıştıkları projelerden sahneler serpilmiş...

Meral Okay'ın yazısını okurken bir kez daha yazı yazanın yazdığı kişiyi ve konuyu nasıl da farklı sunabileceğini, nasıl da o karakteri etkileyici kılabileceğini gözlemledim. Okurken heyecanlandım, duygulandım, Nurgül Yeşilçay'ı tanıdım...

Şimdi o erkeksi tavırları, rahat kıyafetleri, konuşma tarzı daha bir şekillendi, daha bir netleşti. Sanırım şimdi onu daha iyi anlar, daha empati kurabilir oldum.

Hakkında yapılan korkusuz, yanmaktan ve yakılmaktan kormayan biri tanımından epey hoşlandım..

Özellikle de Meral Okay'la kurdukları o ilişkiden, Okay'ın 'Antiptik abla öğütlerine kaçmadan' Nurgül Yeşilçay'ı doğruya yönlendirme çabasından etkilendim.

Meral Okay'ın
'Bak Nurgülcüğüm, bir ilişkide değerler sıralamasında biri ile anlaşamıyorsan tüy yavrucuğum. Senin önceliklerinle onunkiler kısmen uyum sağlamıyorsa, problem var demektir. Hayatın herhangi bir alanında başarıyı yakalamamış bir şeyi iyi yapmamış hiç kimse ile beraber olma. Olursan ruhunu paramparça ederler' öğüdünü her başarılı genç kadına armağan etmek istedim.

Tatari'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar