MEDYA KÖŞESİ

TRT'ye 'sazlı-sözlü' bir kanal geldi

24 saat müziğin yer alacağı TRT Müzik, yayın hayatına başladı. İstanbul Tepebaşı'ndaki stüdyolarda yapılan açılış görkemliydi.

TRT'ye 'sazlı-sözlü' bir kanal geldi

TRT Müzik kanalının açılış programı İstanbul Tepebaşı Stüdyolarında yapıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu özel günde TRT'yi yalnız bırakmadı.

Emel Müftüoğlu-Sanatçı: TRT'ye çok yakışır bir kanal olacağına inanıyorum. Çünkü hiçbir yerde TRT kadar geniş büyük arşivi olan bir kanal olamaz. Bu konuda uzman bir kanal olamaz.

Mustafa Keser- Sanatçı : İhtiyaç olan bir durumdu böyle bir kanalın açılması en azından kaliteli iyi müzik sunabilme açısından.

Özkan Uğur-Sanatçı: Ben uzun zamandır zaten böyle bir şeyin olmasını bekliyordum.

Deniz Arcak-Sanatçı: Güzel bir seviye tutturulacaktır. Çünkü insani kalite ve müzikal kaliteye önem veren bir kurum olduğunu düşünüyorum.

Ayşegül Aldinç-Sanatçı: Acayip mutlu oldum böyle bir kanal açılmasına. Çünkü Türk Pop müziği sadece şu anda yapılan pop müziği zanneden bir sürü genç var. Ne deryalar, neler gelmiş geçmiş onları bir görmek lazım.

Bülent Arınç-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: TRT en güzel kanallarından birisini bu akşam yayına hazırladı. Bütün Türkiye bunu bekliyor. Müzik çok önemli, inşallah en güzel müzik yayınlarını TRT Müzikten dinleyeceğiz.

Gecenin Sürprizi Muhteşem İkili
Gecenin sürprizi ise birlikte sahne alan Sezen Aksu ve Ajda Pekkan oldu. Önce ayrı ayrı şarkı söylediler. Sonra birlikte düet yaptılar.

İki Kanal Müjdesi
TRT Müzik kanalının açılış gecesinde Genel Müdür İbrahim Şahin'den 2 kanal müjdesi daha geldi.

Şahin şöyle dedi: Arapça kanalımız hazır. Sadece üst üste kanalları açmayalım diye biraz zamana yaydık. Avrupa Birliği süreci içinde çok gerek gördüğümüz, özellikle Euronews'in 9'uncu dil olarak Türkçeyi benimsemesi, Euronews'in yüzde 15,70'lik payını satın alarak dördüncü büyük ortak olmamız dolayısıyla da, biz Ocak ayının ikinci haftası itibariyle Euronews Türkçe yayına başlayacağız."

24 saat yayın yapacak TRT Müzik'de izleyici müziğe dair her şeyi bulacak
 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar