MEDYA KÖŞESİ

TRT'nin Eurovision'da kabus gecesi

TRT'nin büyük önem verdiği Eurovision'da şok üstüne şok! Canlı yayını teknik nedenlerle telefondan dinleyen Türkiye yarı finalde elendi...

TRT'nin Eurovision'da kabus gecesi
GAZETECİLER.COM
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Eurovision yarı final yayınına teknik aksaklıklar damgasını vurdu. Yüksek Sadakat'ın Türkiye'yi temsil ettiği yarışmada finalistler belli oldu. Türkiye uzun zaman sonra finallere gidemeyerek büyük şok yaşadı.

Oylamalar sonucunda ortaya çıkan tablo adeta soğuk duş etkisi yaptı. 10 finalistin seçildiği gecede beklentilerin aksine yeterli oyu alamayan Yüksek Sadakat final bileti alamayarak yarı finalde elendi. Oylama sonrasında, Azerbaycan, Yunanistan, Sırbistan, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Sırbistan, Finlandiya, Rusya ve İzlanda finale kalan ülke oldu..

ALMANYA YAYINI REZİL ETTİ

Geceyi izleyenler için hayli can sıkıcı hale getiren bir diğer olay da TRT'nin yaptığı canlı yayındaki ses sorunu oldu. Almanya kaynaklı ses sorunu çözülemeyince TRT spikeri yarışmayı telefondan sunmak zorunda kaldı.

Oldukça boğuk ve mekanik bir sesle takip zorunda kalan izleyenler çılgına dönerken yarışmayı telefonda sunmak zorunda kalan TRT spikeri de izleyenler gibi isyan etti. "En son 1960'larda böyle telefonla sunum yapılıyordu ancak maalesef bize bu akşam kısmet oldu" diyen spiker adeta ecel terleri döktü. 'Teknolojinin göbeğinde Almanya'da inanılmaz şartlarda yayın yapıyoruz' diyen spiker tepkisini yarışma boyunca sürdürdü.

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR