MEDYA KÖŞESİ

TRT’den 71 dakikalık tahrik!

TRT yeni dizisi Sakarya-Fırat ile çok ciddi tepkiler alacak anlaşılan. Taraf yazarı yıldıray Oğur da diziyi tahrik edeci bulmuş.

TRT’den 71 dakikalık tahrik!

GAZETECİLER.COM

Son dönemin en çok eleştiri alan kurumu TSK'dan sonra TRT olsa gerek. Taraf yazarı Yıldıray Oğur, TRT'nin yeni başlayan bir projesini çok sert eleştirmiş. Kurumun yeni dizisi Sakarya-Fırat Kürtler'i tahrik edecek bir hikaye mi anlatıyor?

TRT’den 71 dakikalık tahrik

Diziyle, filmle propaganda yapılabileceği; insanlığın en kötü keşiflerinden biri olmalı. Hele bir de bizdeki gibi mesaj kaygısının şahlandığı yeteneksiz yönetmenlerin elinde bu filmler ve diziler iyice çekilmez bir hal alıyor. Örnek vereyim; fikriniz geldi, bir dizi projeniz var. Berberinizle paylaşıyorsunuz:

“Bak bir dizi projem var. İyi Türkler var. Kötü Kütler var. İyi Kürtler var. Kandırılmış Kürtler var. İyi Türker asker, asker yakını, asker yavuklusu. Kötü Kürtler terörden beslenenler. Kandırılmış Kürtlerin terör yapmak için acıklı bir hikâyesi var. Askerler teröristlerle savaşıyor. İyi Kürtler de askere yardım ediyor. İyi Türklerin esas oğlanı, iyi Kürtlerin kızına âşık oluyor. Nasıl, tutar mı?” diyorsunuz. Berberinizle bir hukukunuz varsa “Abi/abla, tutmaz bu” cevabını alacağınız kesindir.

Ancak geçen gün ekranlara gelen Sakarya-Fırat dizisini izleyenler, bu projeye yüzbinlerce liralık bütçe döken TRT Genel Müdürü’nün berberlerinden farklı düşündüğünü anlıyor. Peki, sloganı “İsimsiz kahramanlar için 71 dakikalık saygı duruşu” olan, bu 71 dakikalık tahrikin devletin resmî kanalında ne işi var? Hem de herkesin aman Türk-Kürt birbirine düşmesin diye dertlendiği hassas günlerde.

Onun cevabını da herhalde TRT’nin bağlı olduğu, memleket tarihinin en vicdanlı siyasetçilerinden Bülent Arınç vermeli.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum