MEDYA KÖŞESİ

TRT'deki 'yandaş olmayan' isimler

Kimler yok ki... Akşam'dan Nagehan Alçı bir çetele çıkartmış... İşte o isimler;

TRT'deki 'yandaş olmayan' isimler

GAZETECİLER.COM - "Sezar'ın hakkı Sezar'a" hesabı bir yazı... Nagehan Alçı, TRT'nin hükümetin rotasında gittiğini söylüyor ama diye ekliyor; "tek tipleştirme yok"...
AK Parti'ye 'yandaş' olmayan isimler de TRT'de yer alıyor diye ekliyor ve isimleri sıralıyor; 

Başta Banu Avar. 'Ulusalcılar'ın en 'şahin' isimlerinden Avar, 2008 Ocak'ına kadar TRT'de program yaptı. Programında Türkiye'nin iktidar tarafından satıldığından, ABD'nin 'hain' planlarına kadar düzinelerce komplo teorileri anlattı. Topluma korku empoze etti. Buna rağmen ona büyük bütçeler ayrıldı. 'Peki programı neden bitti?' derseniz... Her programın bir miadı var sonuçta. Aynı dönemde iktidara yakın görünen Tamer Korkmaz'ın da programı bitti örneğin. Kısacası Avar'ın çizgisiyle bir ilgisi yok programın sonlanmasının.

***
Diğer bir isim Cüneyt Özdemir. Özdemir yeri geldiğinde hükümeti gayet sert biçimde eleştiren bir gazeteci. Hiç de 'yandaş' değil. Ve TRT'de iki program birden yapıyor.

***
Üçüncü isim Metehan Demir. 27 Nisan e-muhtırası döneminde askerin yanında yer alan, hükümeti en sert eleştirenlerden biri olan Demir, TRT-Türk'te hem danışmanlık hem de program yapıyor.

YANDAŞ OLUP DA İŞ ALAMAYANLAR

Öte yandan iktidara yakın göründüğü halde TRT'ye iş yapmak isteyip de yapamayanlar var. Bunların başında Star gazetesinin Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar geliyor. Tayyar'a muhalefet edenler kanalın içindeki ulusalcı kanat. Bu kanat hala hayli etkin.

***
TRT içindeki ulusalcı cephenin muhafelet ettiği diğer bir isim Yasemin Çongar. Çongar, İhsan Dağı ve Bülent Aras ile birlikte bir program yapacaktı. Ancak Taraf'ın çizgisi ve Çongar'ın imajı nedeniyle büyük bir muhalefet ile karşılaştı ve proje geri çekildi. Dağı ve Aras'ın iktidara yakınlığını biliyorsunuz. Demek ki böyle isimleri bile veto edebilen bir kanat var kanalda.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar