MEDYA KÖŞESİ

TRT'deki istifa hiç de 'sürpriz' olmadı!

TRT'nin iki numaralı ismi Zeynel Koç istifa etti. Peki istifa kararı "sürpriz" ya da "şok" bir karar mıydı? Nuran Yıldız'a göre "hayır"...

TRT'deki istifa hiç de 'sürpriz' olmadı!

GAZETECİLER.COM -  TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, şahsi twitter hesabından, "Buraya kadarmış..." yazarak TRT binasının fotoğrafını paylaştı.

Koç'un bu yazdığı ve paylaştığı fotoğraf "istifa" olarak yorumlandı. Bir süre sonra Koç'un gerçekten istifa ettiği açıklandı.

Nuran Yıldız kişisel web sayfasında, eski bir dostu olan Koç'un istifasını yorumladı. “Şok istifa” diyenler var. Değil!" diyen Nuran Yıldız, bu istifanın 1,5 yıldır beklendiğini söylüyor. 

İşte Yıldız'ın kaleme aldığı o satırlar ve Koç'a tavsiyesi:

ZEYNEL KOÇ’UN İSTİFASI…

TRT’nin programlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç’un istifasını sürpriz bulanlar, “şok istifa” diyenler var. Değil.

Hükümet çevreleri Zeynel Koç’un görevden alınmasını uzun zamandır istiyorlardı. O kadar ki, 1,5 yıl önce, İbrahim Şahin’in yeniden TRT Genel Müdürü olması gündeme geldiğinde bu talebi kendisine iletmişlerdi. Şahin, Koç için iyi direndi.

NEREYE GÖNDERİLMEK İSTİYORSUN?

Koç’a bir süre önce “nereye gönderilmek istendiğinin” sorulduğunu biliyorum. O da geldiği yere dönmek istediğini söylemişti.

Koç istifa ettiğine göre, eski bir dostu olarak tavsiyem, dizi ve televizyon sektöründe kalması. Bu işi sevmiş görünüyordu ve iyi ilişkileri var. TRT yönetiminden ayrılınca telefonlarına çıkarlar mı orasını bilemem.

Peki Hükümet, TRT’nin iki numarasını neden istemiyordu? Görevden alınması neden bu kadar uzun sürdü? Bilemem, bilen varsa yazsın.

 

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.