MEDYA KÖŞESİ

TRT reklamdan ne kadar kazandı?

TRT'nin televizyon reklamlarından elde ettiği gelir açıklandı.

TRT reklamdan ne kadar kazandı?

TRT'nin 2008 yılında radyo ve televizyon programları arasında yayınlanan reklamlardan elde ettiği gelirin 39 milyon lira olduğu bildirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtladı. TRT-6, TRT Çocuk, TRT Avaz ve TRT Türk'ün yayın maliyetinin 61 milyon 284 bin 370 lira olduğu belirtilen yanıtta, ''Bu kanalların yayınlarıyla ilgili olarak kurumumuza gelen mektup, elektronik mektup, faks ve telefon gibi geri bildirimlerden, hedef kitlesine ulaştığı anlaşılmaktadır'' denildi.

TRT'nin 2008 yılı için radyo ve televizyon programları arasında yayınlanan reklamlardan elde ettiği gelirin 39 milyon 669 bin 279 lira olduğu, TRT gelirlerinin yüzde 24'ünün bandrol ücretleri, yüzde 46'sının enerji pay gelirleri, yüzde 3'ünün reklam gelirleri, kalan yüzde 27'lik kısmın ise faiz, ticari mallar ve program satış hizmetleri gelirlerinden oluştuğu kaydedildi.

Kuruma, çok sayıda kanalın hizmete girmiş olmasına rağmen 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren çeşitli nedenlerle personel sayısında ''bin 185 kişi gibi ciddi bir azalma olduğuna'' işaret edilerek, ''Buna bağlı olarak ortaya çıkan personel ihtiyacının yeni ve nitelikli personel alımı suretiyle karşılanması hedeflenmektedir'' denildi.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda yapılan değişiklikle, daha önceki yasada matrah belirsizliğine ilişkin karışıklığın ve uygulamada yeknesaklığın sağlanmasının hedeflendiği, düzenlemeyle mükelleflere yeni bir vergi yükü getirilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Cevapta şöyle denildi:

''Kurum işletme bütçesi açık vermeyen bütçe olduğu için dönem sonlarında oluşan gelir fazlalıkları da öz kaynaklar grubu içerisinde muhafaza edilmek suretiyle kurum hizmetlerinin finansmanında kullanılmaktadır. TRT'nin bir KİT olmadığı gibi zarar eden bir kurum da değildir.''

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar