MEDYA KÖŞESİ

TRT Cumhuriyet’ten ne istiyor?

Oktay Akbal'a göre TRT Haber'in Cumhuriyet gazetesine, özellikle İlhan Selçuk'a yönelen sataşmaları bitmiyor!

TRT Cumhuriyet’ten ne istiyor?

GAZETECİLER.COM - TRT Haber'de Siyah Beyaz ismiyle yayınlanan Cumhuriyet gazetesi belgeseli, bugün Cumhuriyet yazarı Oktay Akbal'ın köşesine de konuk oldu. Belgeseli "İlhan Selçuk'a yönelik sataşmalar!" diye tanımlayan Akbal'a göre TRT Haber'in Cumhuriyet gazetesine, özellikle İlhan Selçuk'a yönelen sataşmaları bitmiyor!

Köşesinde hem belgeselde Cumhuriyet'in bir süredir değiştiğini, askerin, dolayısıyla darbelerin yanlısı, destekçisi olduğunu; bunun da baş sorumlusunun İlhan Selçuk olduğunu söyleyen isimleri sert bir dille eleştiren Akbal, TRT'ye eleştirilerini de "İktidarın borazanlarından biri işte!.." diye yorumladı.

"Mart ayında başladılar her çarşamba akşamı TRT Haber'de Cumhuriyet ve İlhan Selçuk karşıtlarının demeçlerini yayımlamaya...

Ama bitmedi! TRT Haber, aradan dört ay geçtikten sonra aynı yayınları yeniden sürdürmeye başladı... Anlaşılan bir şey var, Cumhuriyet fazla göze batıyor. Bu gazetenin dünkü yazarları olan bu kişiler, sekiz yıldır AKP iktidarının başlıca övgücüleri olmuş, dönekliklerini de kitaplarla, yazılarla kendileri açıklamış, yine de birikmiş tatsız duygularını sergilemekten çekinmiyorlar...

İlhan Selçuk, ölümünden sonra bile etkisini sürdürüyor... Bu eski arkadaşlarımızı korkutuyor... Yönetiminde çalıştıkları yıllarda düşüncelerini, duygularını saklamışlar, eski kişiliklerinden soyunduktan sonra, TRT'nin açtığı yolu fırsat bilerek ortaya çıkıvermişler!

Yakın tarihin sayfasını azıcık karıştırsanız, burda adlarını saymadığım (oysa marttaki yazımda bir bir saymıştım) bu arkadaşlar Mao'cu, Marx'çı gibi sol düşüncelerinin savunucusu idiler. Zaman değişti, AKP gibi sağcı bir parti işbaşına geldi, belli hesaplar gereği eski yollarından dönmeyi herhalde yararlı gördüler!

TRT yönetimini kınamak mı? Neye yarar? İktidarın borazanlarından biri işte!.."