MEDYA KÖŞESİ

TRT beni yalancılıkla suçladı... İşte gerçekler!

"Yalancılıkla suçlayarak mesleki onuruma saldırmaları, TRT'de dönen dolapları yazmamı engelleyemeyecek!" Mustafa Mutlu çok kızdı!

TRT beni yalancılıkla suçladı... İşte gerçekler!

"Kimi eleştirmeye kalksanız, anında “yalancılık”la suçlanıyorsunuz." diyen Vatan yazarı Mustafa Mutlu bugn TRT ile ilgili iddilarına yenilerini ekledi. Ayrıca Mutlu “Yalancılıkla suçlayarak mesleki onuruma saldırmaları, TRT'de dönen dolapları yazmamı engelleyemeyecek!" diye de söyledi...

(...) Tıpkı cumartesi günü yazdığım “TRT, FGRT oldu” başlıklı yazıdan sonra olduğu gibi... TRT yönetimi tamamen “yanlış” bilgilerle dolu bir açıklama yaparak, beni yalanladı. Hem de en ağır ifadelerle!

F Tipi Örgütlenme'nin piyonları da bu “yalanlama”ya dayanarak, küfür ve hakaret yağdırmaya başladılar.

TRT yönetimi beni dört konuda yalancılıkla suçluyor. Sırayla gidelim:

1) 900 kişinin emekli edildiğini yazmam yalanmış! Emekli olanların sayısı çok daha azmış.

Şimdi sıkı durun:

Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 27 Ocak 2009'da Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Bakan Aydın, 11 Şubat 2009 tarihli yanıtında, TRT Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra TRT'den 994 kişinin emekli olduğunu bildirdi.

Yani ben 94 kişi eksik bile yazmışım!

2) “1400 kişi işe alındı” bilgisi yalanmış...

Hemen Belgeleyelim

İbrahim Şahin'e, TRT Genel Müdürü olduğu 23 Kasım 2007'de 15 bin 059 sicil numarası verildi. 1 Nisan 2009 tarihinde kuruma alınan en son personelin sicil numarası ise 16 bin 301... Yani; İbrahim Şahin'den sonra 1242 kişi “kadroya” alınmış. Bunlardan 483'ü eski geçici personel. 1242'ye dışarıdan program yapan yandaş medyanın yüzlerini de ekleyin, sayıyı kendiniz bulun!

3) TRT'ye alınanların Zaman, Aksiyon, Cihan Haber Ajansı ve STV kadrolarından geldiğini yazmışım. Bu da yalanmış! Bu kurumlardan sadece 14 kişi alınmış.

Bu, tamamen TRT yönetiminin konuyu çarpıtmak için sığındığı bir yorum farkı! Çünkü bu küçük kurumların toplam personel sayısının bile 1400 kişi olmadığını medya dünyasını birazcık tanıyan herkes bilir. Ben işe alımlarda tarikatçı kadrolaşmayı vurgulamak için o kurumları örnek olarak vermiştim. Kaldı ki Zaman'dan, STV'den, Cihan'dan sadece haber dairesine yapılan transferler bile TRT'nin iddia ettiği gibi 14 değil, tam 26 kişi... İsterlerse isimlerini bile tek tek yazabilirim!

4) TRT'nin gideri de artmamış, bu da yalanmış!

Buna sadece gülerim. Haydi o zaman, ne kadar “tasarruf” ettiğiniz açıklayın da görelim... Var mısınız?

Hayatım boyunca doğrudan sapmamaya çalıştım. Yanıldım ama yalan söylemedim. “Yalancılıkla” suçlayarak mesleki onuruma saldırmaları, TRT'de dönen dolapları yazmamı engelleyemeyecek!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar