MEDYA KÖŞESİ

'THY'de mesele ne kıyafet ne de alkol'

Elif Çakır, son günlerde gündemden düşmeyen THY'nin hostes kıyafetleri ve alkol yasağı tartışmalarını köşesinden değerlendirdi.

'THY'de mesele ne kıyafet ne de alkol'
GAZETECİLER.COM - Star yazarı Elif Çakır, köşesinde son günlerde gündemden düşmeyen Dilek Hanif imzalı THY'nin hostes kıyafetleri ve alkol yasağı tartışmalarını  değerlendirdi.

"Mesele ne hostes kıyafeti ne de alkol" diyen Çakır, "Eski medyanın 'grup psikolojisiyle' hareket eden 'pesimist' kalemleri tam iki haftadır bu kez de 'hostes kıyafeti ve alkol'ü bahane ederek ülkenin en prestijli kurumu olan Türk Hava Yollarına sardırmış durumdalar." dedi ve şöyle devam etti:

"Tam 10 yıldır 'nereye gidiyoruz' tartışması yapmaktan bıkmadılar.

Askere güvendiler olmadı CHP'ye güvendiler olmadı.

Aşağıladılar, hor gördüler, sulandırdılar, dalga geçtiler olmadı.

Toplumu kaosa sürükleyecek yazılar yazdılar olmadı 'prodüksiyon haberler' yaptılar olmadı hepsi ellerinde patladı.

Parlamento içinde destekledikleri partileri muhalefette yetersiz kalınca 'yangına koşar' gibi imdada koşup muhalefet gibi çalıştılar.

İğneyle kuyu kazar gibi hata bulmaya eksik bulmaya çalıştılar azimle.

Şimdi de 'kurdukları sırat köprüsünden' dünya devleriyle yarışan ve bir dünya markası haline gelen THY'yi geçirmeye çalışıyorlar.

Saf olmayın. Pekala, meselenin 'hostes kıyafetleri' olmadığı gibi 'alkollü içecek' kısıtlaması olmadığının kendileri de bilincindeler.

Hiç kimse kusura bakmasın! Mevzuyu Dilek Hanif'e 'o kostümleri sen giyin de Nişantaşı'nda bir dolaş' nezaketsizliğine getirenlere 'Ama o kostümler modacının atölyesinden sızdırılan 40-50 tasarımdan sadece birisiydi üzerinde anlaşma yapılmamış' gibi izahatlara girmek ve birilerini ikna etmek gibi bir niyetim yok.

Türkiye sadece Nişantaşı'ndan ibaret değil, bu ülkede gerekirse o kıyafetlerle gönül rahatlılığıyla gezilebilecek kaç bin semt var ayrıca da...

Kaldı ki 'kıyafetlere' karar verecek olan 'eski medyanın birkaç huzursuz kalemi' olmadığı gibi 'giyinecek olan kabin memurları' size ne oluyor demek isterim.

Uzun lafın kısası sizler bizler onlar THY'nin müşterileriyiz ve paramızla aldığımız hizmete bakarız. Memnun olma kriterleri içerisinde 'göze hitap' arayanlar varsa o başka mevzu!