MEDYA KÖŞESİ

'Terör yerine medyayla mücadele'

Türkiye'yi kana bulayan bir terör eylemi dünya televizyonlarında canlı yayınlarda duyurulurken bizde sanki bir emir ile yayınlar doğa belgesellerine dönebiliyor.

'Terör yerine medyayla mücadele'
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı ve yaptığı programları ile zaman zaman Başbakan Erdoğan'ı kızdıran televizyoncu Cüneyt Özdemir, köşesinde son dönemde yaşanan terör eylemlerinin medyadaki yansımalarını yorumladı.

"Türkiye'yi kana bulayan bir terör eylemi dünya televizyonlarında canlı yayınlarda duyurulurken bizde sanki bir emir ile yayınlar doğa belgesellerine dönebiliyor." diyen Özdemir, köşesinde siyasilerin söyleyecek yeni bir sözü olmadığının da altını çizdi.

İşte o yazıdan bir bölüm:

KİMSENİN YENİ BİR SÖZÜ YOK

"Türkiye'de iç siyasette çıkmaz bir yola geldiğimizi en iyi, çocukları hedef alan Gaziantep'teki bu son hain terör saldırılarından sonra anlıyoruz. İktidar partisinden muhalefet liderlerine kadar kimsenin söyleyecek tek bir yeni sözü yok. Hemen her lider bundan önce binlerce kez tekrar ettiği benzer sözcükleri tekrar ederek adı 'çözümsüzlük' olan asma kilide bir düğüm daha atıyor. Bu terör saldırıları yetmezmiş gibi bir yandan da trafik terörü tam gaz can almaya devam ediyor. Çocuklar bombalı saldırılarda ölüyor, askerler trafik terörüne kurban gidiyor!

ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN CUMHURİYETİ

'Ölümlerden ölüm beğen cumhuriyeti' vatandaşları olarak hangisine üzüleceğimizi şaşırdığımız günlerden geçiyoruz.

(...)

HÜKÜMET SADECE YAYINLARI ENGELLEMEYİ BECERİYOR

Şu anda hükümetin somut olarak atabildiği tek yeni adım, bu terör saldırılarının yayınını engellemek. Nitekim bunda son derece başarılı. Türkiye'yi kana bulayan bir terör eylemi dünya televizyonlarında canlı yayınlarda duyurulurken bizde sanki bir emir ile yayınlar doğa belgesellerine dönebiliyor. Gelsin balinaların seks hayatı!

Aslında sadece bu bile Türkiye'nin nasıl bir çaresizlik içinde olduğunun somut bir göstergesi. Elbette aklı başında hiç kimse anaakım medyada sadece yayıncılık kaygılarıyla hareket ederken terör propagandası yapmak istemez ancak terör propagandasıyla yayın yasağı arasındaki ince çizginin de herkes farkında...

OLAN BİTENİ GÖRMEYELİM, GÖSTERMEYELİM

Türkiye'de yeni oluşan hava, tüm bu olan biteni göstermeyelim, görmeyelim ve yolumuza devam edelim şeklinde.

Öyle bir hava var ki, sanki medya olmasa, bunları yayımlamasa etraf güllük gülistanlık! Şimdi böyle bir medyanın ağzına İçişleri Bakanımız yazılan tek tük eleştiri yazısını sokmayıp da ne yapsın!

Oysa birilerinin ortaya çıkıp medyayı susturmak için harcadığı vakit yerine terörle mücadelede net ve somut bir-iki adım atması gerekiyor. Nasıl Suriye konusunda, Irak meselesinde katılsak da katılmasak da 'kararlı' adımlar her şeye rağmen atılıyorsa terörle mücadele de sadece medyayla mücadeleye indirgenmemeli.

UFUKTA YENİ BİR ŞEY BEKLEMEK ÇOK ZOR

Cesur olunmalı, korkmadan, usanmadan kalıcı barışın çaresi için kararlar alınmalı.
Alınmasına alınmalı da ne alınacak, nasıl alınacak, hangi irade alacak? Terörle mücadelenin, terör haberlerini veren medyayla mücadeleye indirgendiği şu günlerde ufukta yeni bir şey görmeyi beklemek çok zor.

Çok çok zor...

ÇOK OKUNANLAR