MEDYA KÖŞESİ

Telesiyej bu kez Açık Radyo için iş başında!

12 Eylül’den sonraki en önemli özgürlük girişimi 94.9 Açık Radyo’ya dinleyici desteği bekleniyor! Taraf'ın Telesiyej'i yine iş başında!

Telesiyej bu kez Açık Radyo için iş başında!
GAZETECİLER.COM
Taraf'ın medya ve TV köşesi Telesiyej Bu 'Kalp Seni Unutur mu?' dizisinin yeniden yayına geçmesi için başlattığı kampanya büyüyerek sürüyor. Ama Telesiyej yeni bir kampanyaya başladı bile.

12 Eylül’den sonraki en önemli özgürlük girişimi 94.9 Açık Radyo’ya dinleyici desteği bekleniyor!

Ses (radyo), bir insan ürünü olarak dünyayı en hızlı biçimde dolaşan ilk şeydi.
Radyo, dünyanın ilk önemli kitlevi iletişim aracıydı.
Türkiye’de sesin kültürünü üreten, yayınlayan ilk özgür ve bağımsız radyo 94.9 Açık Radyo; hiçbir çıkar ve sermaye grubuna dayanmadan on beş yıldan beri yayın yapan ilk kuruluş.
Açık Radyo son altı yıldır, bağımsızlığını dinleyicilerinin desteğiyle teminat altına almak için Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği düzenliyor.
Cumartesi günü başlayan ve birçok ünlü ismin program yaptığı şenlik için, Açık Radyo her zamanki yayın akışını değiştirdi; dinleyici, seçtiği programları bütçesi elverdiği ölçüde destekliyor. Açık Radyo’nun bu bireysel sponsorluk projesine destek veren her dinleyicinin adı, seçtiği programın başında ve sonunda anons ediliyor.
Şenlikte, Halil Ergün, Haluk Bilginer, Leman Sam, Memet Ali Alabora, Okan Bayülgen, Sabahat Akkiraz, Zeynep Casalini, Engin Günaydın, Burak Güven, Buzuki Orhan Osman gibi birçok ünlü sanatçı program yapıyor.
Açık Radyo’nun önemi, her şeyden önce tüketici bir radyo yayıncılığı anlayışına karşı çıkmasında.
Açık Radyo’nun yayın misyonunda; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel haklar, rock, caz, klasik ve elektronik müzik, bilimkurgu, edebiyat, atçılık, mimarlık, hip-hop, opera, rebetiko, Flamenko, küresel iklim krizi, iklim adaleti, hakkaniyet ve barış var.
Açık Radyo’nun ses kültüründe ‘seslenme’ var; dinleyicisiyle iletişimindeki en önemli insani unsur bu, bence.
Ayrıca, 12 Eylül’den sonra gerçekleşen en önemli özgürlük girişimlerinden biridir bana göre Açık Radyo.
Sonuna kadar desteklenmesi gerekir bu yüzden.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar