MEDYA KÖŞESİ

Tehdit ediliyorum artık ekranda yokum

Ekranların dikkat çeken akademisyenlerinden Doç. Maya Arakon CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu ve ses getiren açıklamalarına yenilerini ekledi.

Tehdit ediliyorum artık ekranda yokum
GAZETECİLER.COM
Ekranların dikkat çeken akademisyenlerinden Güvenlik ve Terör Uzmanı Doç. Dr. Maya Arakon, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu ve ses getiren açıklamalarına yenilerini ekledi. Arakon, Yeni Şafak'a verdiği röportajda 'Zengin çocukları şehit olsalardı bu iş biterdi. Teşvikiye Cami'de cenaze kalkarsa, iş adamlarının, bürokratların, paşaların çocukları akrabaları şehit olursa bu sorun çözülür' demişti. Arakon, açıklamalarına CNN türk ekranlarında devam etti.

Bence Türkiye'deki karar alıcılar bu acının farkında değiller. Ölenler yoksul Türk ve Kürt ailelerinin çocukları. Bu çok büyük bir acı. Ben bir kadın olarak da buna dayanamıyorum artık. Karar alıcılar bu acıyı bu kaybı anlamıyorlar. Teşvikiye'de cenaze kalkarsa sorun çözülür derken bu noktaya değiniyorum. O zaman karar alıcılar bu acıyı daha iyi anlayabilirler anlamında söyledim. Karar alıcılar, bu şiddette sarsacak, doğrudan canlarını yakacak bir deneyimle duyarlı hale gelecektir demek istemiştim. Yoksa bütün ölümlerin tabi ki karşısındayız.



EKRANLARDAN ÇEKİLİYORUM!
Arakon, son günlerde sık sık ekrana çıkmasından yine kendisinin rahatsız olduğunu söylerken, bundan sonra ekranlarda konuşmak istemediğini açıkladı.

'Ben sözün de değerini kaybetmemesi adına ekrana çıkmayı çok istemiyorum açıkçası. O röportajdan medyaya yansıyan haber üzerine bir açıklama yapmak için buradayım. Bundan sonra da ekranda görünmek istemiyorum. Yeni bir durum yeni bir gelişme olmadıkça çıkıp çıkıp aynı şeyleri söylemek de anlamsız.'

TEHTİT EDİLİYORUM!
Arakon, Cüneyt Özdemir'in 'tehtid alıyor musun?' sorusuna verdiği cevap da hayli ilginçti.

'Evet tehtit alıyorum. Korkuyorum da bazen. 'Ya sev ya terket, burası Türkiye, sen kimin uşağısın?' gibi milliyetçi şeyler de yazıyorlar. Kimin tarafında olacağım. Barışın yanındayız.'
Yorumlar