MEDYA KÖŞESİ

Tecavüzlerin suçlusu diziler mi?

Başak Sayan, hemen her tecavüz haberinin 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' tartışmasına dönüşmesine isyan etmiş. Suç dizilerde mi yoksa toplumda mı?

Tecavüzlerin suçlusu diziler mi?
GAZETECİLER.COM
Akşam yazarı Başak Sayan dizilerin medyada yer alma biçimininden şikayetçi. Özellikle 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ile başlayan tecavüz tartışmalarına değinen Sayan 'tecavüz olaylarının suçlusu diziler mi toplum mu?' diye soruyor.

Akşam yazarı 'Fatmagül'ün değil dizilerin suçu ne?' diye sorarken, ikiyüzlü ahlak anlayışıyla hesaplaşmak yerine suçu dizilere atmanın sebebini anlatıyor:

TECAVÜZ GERÇEĞİNİ YARATAN DİZİLER DEĞİL, TOPLUMUN KENDİSİ...
Geçtiğimiz günlerde Aydın'da yaşayan üç genç, evlenmek üzere olan zihinsel engelli bir kıza tecavüz ettiler.
Olay korkunç. Yaşananlar tüyleri diken diken edici.
Savunmasız bir kıza gaddarca bunu yapabilmek... Cani ve acımasız bu insanlara, verilebilecek en ağır ceza verilmeli.
Olay sonrası bazı yazılar okudum çeşitli yerlerde. Suçu, son günlerde fenomen olan bir diziye yüklemişler. Toplumun kanayan bir yarasına parmak basacaklarına, bastırılmış cinselliğin ve ikiyüzlü ahlak sisteminin yarattığı sapıklıklara değineceklerine işin kolayına kaçıp, böyle yazmışlar.
Bazı yazarların yazdığı gibi bunun sorumlusu 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisi değil.
Öyle bir yazmışlar ki tek sorumlu bu dizi olmuş.
Sinema filmleri ve diziler gerçek hayatın kopyalarıdır. Tıpkı romanlar gibi... Kurgudurlar ama toplumun gerçekliğini anlatan birer kurgu... Gerçek hayatta yaşanan dramlar, sevinçler, trajediler ve mücadelelerden alırlar konularını. Onları anlatırlar.
Yani...
'Fatmagül'ün Suçu Ne?' adlı dizi yüzünden değil olanlar. Bizde tecavüz gibi bir gerçekliği yaratanlar, buna neden olan bir ahlak sistemi olduğu için o öyküler yazılıyor, diziler, filmler çekiliyor.
Diziyi tartışıp duracağınıza bu ikiyüzlü ahlak sistemine kafa tutun, bunları yazın ki insanlar

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR