MEDYA KÖŞESİ

'Tecavüzcü Ahmet, hırsız Nedim'

Serdar Akinan'dan çok çarpıcı bir yazı geldi: "Egemen Bağış gözlerimizin içine bakarak dünyaya düpedüz yalan söylüyor."

'Tecavüzcü Ahmet, hırsız Nedim'
GAZETECİLER.COM - "Aşağıda okuyacağınız satırlar BBCWORLD kanalında yayınlanan Hard Talk adlı programa katılan Egemen Bağış'ın Stephen Sackur'un sorularına verdiği yanıtlardır... Dikkatle okuyun" diyen Serdar Akinan, Akşam'daki köşesinde "Egemen Bağış gözlerimizin içine bakarak dünyaya düpedüz yalan söylüyor" yazdı.

İşte Akinan'ın köşesinde "Tecavüzcü Ahmet, hırsız Nedim"  başlığı ile yazdığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

SACKUR: Türkiye'nin köklü bir değişimden geçtiğini söylüyorsunuz. Gazetecilerin hapse atıldığını, temel ifade özgürlüklerinin kısıtlandığını gördüğümüzde Türkiye'nin pek de değişmediğini görüyoruz.
BAĞIŞ: Mesleği yüzünden tutuklanan hiçbir gazeteci yok. Gazeteci kimliği taşıyan bazı kişiler var, birine tecavüz ederken yakalanan, banka soyarken yakalanan. Bu kişiler beğenmediğimiz yazılar yazdıklarından dolayı tutuklanmış değiller. Çok daha kötü yazılar yazmış olan gazeteciler var ve bu kişiler hala bu haklarını kullanmaya devam ediyorlar.
SACKUR: Avrupa Birliği'nin yanı sıra Amerikalılar da bu durumdan çok endişeli. ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone 'Özgürlüğe gerçekten önem verdiğini söyleyen bir ülkede gazeteci ve düşünürler nasıl demir parmaklıklar arkasına atılır?' diyor.
BAĞIŞ: Ben hiçbir düşünürün cezaevinde olmasını istemiyorum. Voltaire'in de dediği gibi, 'Düşüncelerini ifade edebilmeleri için kendi hayatımı feda edebilirim.' Ancak medya mensubu olmak ortada işlenen bazı suçlar varsa dokunulmazlık sağlamıyor. Biri banka soyarken, cinayet işlerken yakalanırsa gazeteci oldukları için cezadan kurtulamazlar.

BAKAN GÖZLERİMİZİN İÇİNE BAKARAK YALAN SÖYLÜYOR

Egemen Bağış gözlerimizin içine bakarak dünyaya düpedüz yalan söylüyor.
Cezaevinde yatan gazetecilerden hangisi banka soyarken veya birine tecavüz ederken yakalandı bilemiyorum. Ve isimlerini merak ediyorum.

''Kitap bombadan tehlikelidir'' diyen ve bunu savunan bir zihniyetin gazetecilere yönelik tescilli kampanyalarını böylesi yalanlarla savunmaları bize ne hatırlatıyor?

Hem Batılı kampta olacaksınız, düpedüz taşeronluk yapacaksınız hem de ifade özgürlüğünü bu kadar fütursuzca ayaklar altına alacaksınız. Olmaz ve olmuyor. Ve görünen o ki baskı azalmayacak artacak. Büyük Türkiye olmanın bedeli totaliter bir rejim anlaşılan.


ÇOK OKUNANLAR