MEDYA KÖŞESİ

'Tayyar'ın yaptığına poker blöfü denir'

Akşam yazarı Şamil Tayyar'ın şike konusundaki son çıkışını pokerde buna blöp denir diye yorumladı...

'Tayyar'ın yaptığına poker blöfü denir'
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Burhan Ayeri  köşesinden Ak Parti içindeki sivri çıkışlarıyla Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken gazeteci kökenli iki ismi sert bir dille eleştirdi. Ayeri, Şamil Tayyar'a "pokerci blöfü yapıyor" derken,  Metiner'i ise Başbakan'ın kürsüden fırçaladığını yazdı...

İşte Ayeri'nin kaleminden blöf yaptığı her halinden belli olan Şamil Tayyar portresi:

TRENE KAPILAR KAPANIRKEN BİNDİ

Hani bir laf vardır; 'Neresinden başlayalım'. En iyisi Şamil Tayyar'ın hapisten kurtuluş macerasıyla girelim. Hedef gösterip, senaryo kitaplar yazarak Silivri'ye yolladıklarını kimse unutamaz. Hakkında açılan 'Yalan haber davaları'ndan kesinleşen hapis cezaları 4 yılı geçmişken ve devam etmekte olanlarla birlikte sürenin 104 seneyi bulacağını anladı. Tayyar için bundan kurtulmanın tek yolu vardı; 'Dokunulmazlık zırhı'. Başbakan Erdoğan'ı Meclis'te buldu. 'İki gözüm iki çeşme' nakaratı eşliğinde 'Kurtar Baba' yakarmalarında bulundu. Erdoğan sonunda evet demek zorunda kaldı. İlginç olan, eğer Şamil'in son cezası paraya çevrilmemiş olsa, içeri tıkılmıştı. 'Trene kapılar kapanırken bindi'.

BU YAPTIĞINA POKER BLÖFÜ DENİR

Bu yazarın sürmekte olan davaları buzdolabına kalktı. Parlamenterliği sona erdiği an, 'Nerede kalmıştık' denecek. Peki nasıl oluyor 'Şike Yasası referandumdan Evet çıksın, o gün milletvekilliğinden istifa edeceğim' diyebiliyor. Buna 'Poker blöfü' yakıştırması en uygunu. Oyunu bilmeyenler için bilgi verelim; 'Elinde kazandıracak kart olmadığı halde, arttırmalarla karşısındakini kaçırmaya -Yersen de diyebiliriz- blöf denir'.

PALAVRAYA KARNIMIZ TOK


Yani, bu kof taktikle, kimleri uyutabilir, takdiri sizlere bırakıyoruz. Çok iyi biliyor ki, sırtındaki parlamenter titri kalktığı an, uzun sürecek cezaevi süreci bekliyor. Özetle cevap verirsek; 'Palavraya karnımız tok'. Yüreği varsa denesin, sonucuna katlansın. En iyisi ona Selahattin Pınar'ın Kürdilihicazkar şarkısını önermek 'Yalancıdır hep aynalar. Gir kalbime gör kendini'.

AK Parti'deki parazitlenmeye de bir-iki laf edelim. Mehmet Metiner'in 'Celal Bayar, bizim için önemli isim değil' çıkışıyla ilk tepkiyi aldı. Erdoğan, onu kürsüden fırçaladı.
ÇOK OKUNANLAR