MEDYA KÖŞESİ

Tayyar, Melih Aşık 'ı 'Şapa oturan yazar' ilan etti!

Yaygın bir deyişe göre 'İntikam soğuk yenen bir yemektir'. Şamil Tayyar da bugünkü yazısının bize anımsattığı şey de bu oldu işte.

Tayyar, Melih Aşık 'ı 'Şapa oturan yazar' ilan etti!

GAZETECİLER.COM

Yaygın bir deyişe göre 'İntikam soğuk yenen bir yemektir'. Şamil Tayyar da bugünkü yazısının bize anımsattığı şey de bu oldu işte. Tayyar bugünü Milliyet yazarı Melih Aşık'a ayırmış. Aşık Ergenekon davası ve ekseninde yaşanan tüm gelişmelere mesafeli ve kuşkucu tavrıyla dikkat çekiyor son dönemlerde. Davayı yazan çizen kalemlere  hayli ağır ifadelerle yüklendiği yazılarda yok değil. 'Satılmış kalemler' gibi sert eleştirilerle hedef aldığı yazarlar da oldu Aşık'ın.

Şamil Tayyar bugün bir Melih Aşık anatomisi . Ve Aşık'ı 'Şapa oturan yazar' ilan etmiş.

"Son keşif ıslak makinesi

Melih Aşık’ın son keşfi, darbe planı hazırlamakla suçlanan Albay Dursun Çiçek’i koruma ve kollama görevi oldu. Yazarların özür sırasına girdiği süreçte Aşık, Çiçek’e ait olduğu Adli Tıp raporuyla kesinleşen ıslak imzasına “makine” icat etti.

Dedi ki; Amerika’da ıslak imzayı taklit eden makine satılıyor. İnternetten bile bin dolara sipariş verebilirsiniz.

Milliyet, yayın yönetimi olarak bu iddianın kuyruğuna takıldı. CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da “Doğrulatamadım ama o makineden Türkiye’ye 2 adet satıldığını duydum” diyerek kervana katıldı.

Sonra ne oldu?

Hürriyet Yazarı Şükrü Küçükşahin, dünkü yazısında cevap verdi: “Evet o makineler var doğru ama karbon testi diye bir şey de var, imzanın atıldığı günü belirliyor. Adli Tıp’ın bu testi yapmadığı düşünülebilir mi?”

Ayrıca, ıslak imza olarak tabir edilen ve kalemle atılan orijinal imzadaki vurgu, baskı, harf karakterleri, kesintiler gibi unsurlar, Adli Tıp ve yargıda kişinin DNA’sı kadar kesin kanıt olarak kabul ediliyor.

İmzanın şeklen taklit edilmesi çeşitli yöntemlerle mümkün olsa da kriminal olarak kişinin elinin taklit edilemez hareketleri nedeniyle, “ıslak imza” hukukta kesin delil sayılıyor. Onun içindir, kriminal incelemelerde “elinin ürünü” ifadesi kullanılıyor.

Yani, bizim yazar için “şapta oturma” hali, tekerrür etti. Sakın terbiyemi test etmeyin, şapı, Melih Aşık’ın 30 Mayıs 2006 tarihli “Şapa oturdular” yazısından ödünç aldım."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar