MEDYA KÖŞESİ

Taraf'tan Erdoğan'a zehir zemberek yazı

Ben Rasim Ozan tarzı uzlaşmacılığı sevmiyorum dedi Erdoğan'a ültimatom çekti. İşte Taraf yazarının yazdıkları...

Taraf'tan Erdoğan'a zehir zemberek yazı
GAZETECİLER.COM - Taraf'ta Ahmet Altan sustu bu kez yazarı Markar Esayan çaktı... Erdoğan'a seslendi: "savaşmak istiyorsun hodri meydan" dedi...
Doğan medyasına benzemediklerini belirten Esayan'ın satırları dikbaşlı...
Köşedaşı Rasim Ozan'a da laf atıyor:
"Bu yazı Rasim Ozan Kütahyalı'nın dünkü yazısında denediği ve benim hiç ama hiç hazzetmediğim türden bir uzlaşma çağrısı değil" diyor...

İşte Taraf yazarının hodri meydanı:

(...) "Acaba şu günlerde yaşadığımız çatlama, bu saydıklarımın gerçekleşmesinden ötürü mü yaşanıyor? Yani herşey olmuş bitmiş de, herkes kendi yoluna fikri ve vicdanı hür biçimde mi devam ediyor?
Ben diyorum ki, eğer Erdoğan böylesi bir okumayla kalıcı bir siyaset farklılaşmasına gidiyorsa hayati bir timing hatası yapıyor demektir.
(...)
AK Parti eğer bu şekilde devam ederse CHP gibi, hızlıca kendi seçmeninin oylarını gasp eden bir vesayet partisine dönüşür. CHP nasıl şeriat korkusuyla kendi yüzde yirmisinin oylarını siyaset yapmadan gasp ediyorsa, AK Parti de alternatifi olmadığı için bir süre gönülsüzce verilen oyları toplar tabandan.
Helal değil, zorlama oy alır, ilk fırsatta da tarihin çöplüğüne atılır.

ERDOĞAN'IN KULLAN AT MİLLİYETÇİLİĞİ

Lakin bence Erdoğan "Kullan at milliyetçiliği" yapıyor. MHP'den bu kadar çekmişken referandum sonuçlarına güvenerek MHP'yi barajdan yuvarlayıp 50-70 vekil daha kazanma, kılçıksız bir mecliste Anayasa ve açılımları kotarma, olursa da Çankaya'ya çıkma hesabı peşinde.

ERDOĞAN SEÇMENLERİNİ BİLE KORKUTUYOR

Lakin şahsi ve siyasi hesapları çorba yaptığından şirazeyi kaçırmış durumda. Gaza basıp freni unutunca, geri dönülemez bir noktanın eşiğine gelip, seçmenlerini bile şaşırtıyor, korkutuyor.

TARAF'A VE ALTAN'A SAVAŞ AÇMAKLA BÜYÜK HATA YAPTI

Bence Erdoğan Ahmet Altan'a ve Tarafa dava açmakla büyük bir hata yaptı. Taraf için herhangi bir dava olan bu adımın bizi aşan bir etkisi olacak çünkü.
(...) Ben AK Parti tabanının Erdoğan'ın bu tahammülsüzlüğünden büyük rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Bu dalga dalga büyüyecek. Biz Doğan medyası değiliz, kimse bizi korkutamaz, susturamaz.

(...) HODRİ MEYDAN


Bu yazı Rasim Ozan Kütahyalı'nın dünkü yazısında denediği ve benim hiç ama hiç hazzetmediğim türden bir uzlaşma çağrısı değil. Erdoğan partisini düşünüyorsa, kendi iyiliği için doğru noktaya gelmeli; bunun Tarafla, Ahmet Altan'la bir alakası yok. Yapay Erdoğan ve Altan analojilerine gerek yok.
Mamafih Erdoğan kavga istiyorsa da...
Hodri meydan!
ÇOK OKUNANLAR