MEDYA KÖŞESİ

Tarafsız Bölge'de Abdullah Öcalan polemiği

Kürt yazar Enver Sezgin ile MHP'li Ümit Özdağ, Tarafsız Bölge'de PKK-MİT görüşmelerini tartıştı. Programa Abdullah Öcalan polemiği damga vurdu...

Tarafsız Bölge'de Abdullah Öcalan polemiği
GAZETECİLER.COM
PKK-MİT arasındaki gizli görüşmeleri internete düşen ses kayıtlarıyla başlayan tartışma Tarafsız Bölge'de devam etti. Ahmet Hakan'ın modere ettiği programa kürt yazar Enver Sezgin ile MHP'li Ümit Özdağ'ın Öcalan polemiği damgasını vurdu.

Ümit Özdağ, Abdullah Öcalan'ın en öncelikle talebinin kendisinin dışarı çıkmasına dönük yasal düzenleme olduğunu söyleyince programın diğer konuklarından Kürt yazar Enver Sezgin araya girdi. Sezgin, Özdağ'ın değerlendirmesine itiraz ederke Öcalan'ın avukat görüşmelerinde böyle bir talep olmadığını söyledi. Özdağ'ın müdahalesiyle gerginleşen tartışmada karşılıklı sert ifadeler yaşandı.

Sezgin, Öcalan'ın barış için devlete kendi tahliyesi gibi bir dayatmasının olmadığını söyleyince Özdağ'dan gelen cevap stüdyoda gergin anları tetikledi.

Ümit Özdağ: Öcalan bu dediğiniz duyarsa size çok kızar. Çünkü doğru söylemiyorsunuz. Ya bilimiyorsunuz konuyu ya da kamuoyunu yanlış yönlendirmek istiyorsunuz. Sokaktaki 5 yaşındaki çocuk bile Öcalan'ın kendi özgürlüğünü şart koştuğunu biliyor.

Enver Sezgin: Siz çok saygısız bir adamsınız. Tekrar söylüyorum siz çok saygısız bir adamsınız. Ben bu uslubu kullanmak zorunda kaldım.

Ümit Özdağ: Öyle olsun ben sizi kıran şeyler söylüyorum. Ama kamuoyunu yanlış yönlendiriyorsunuz. Sizi gerçeği çarpıtmakla suçluyorum.

Enver Sezgin: Abdullah Öcalan tabii ki isteyecektir. Normal olarak cezaevindeki bir insan dışarı çıkmka ister, bu çok normal bir durum. Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki hiç bir avukat görüşmesinde böyle bir talebi yoktur. Eğer varsa getiren o görüşme notlarını, ben de bugüne savunduğum düşüncelerimden vazgeçeyim. Siz yalan söylüyorsunuz...

Ümit Özdağ: Okumadıysanız Öcalan'ın böyle bir talebi yoktur diyebilirsiniz tabii..

Enver Sezgin: Ben Öcalan dışarı çıkmak istemiyor demedim, avukat görüşmelerinde böyle bir talep yok diyorum...

İŞTE O ANLAR: