MEDYA KÖŞESİ

Taraf yazarı Yıldıray Oğur'u çıldırttılar

Kimler mi? Bir cümlesini alıp da onunla kafa bulanlar... O cümle de malum...

Taraf yazarı Yıldıray Oğur'u çıldırttılar
GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Yıldıray Oğur'un katıldığı bir toplantıda söylediği söz, ummadık dillere düştü...
Akşam'dan Nagehan Alçı aktardı o sözü...
Sonra Ahmet Hakan bu cümleyi diline doladı.
Mehmet Y.Yılmaz da topa girdi...
Yıldıray Oğur'u delirtti...

Medyada dolaşımdaki o cümleyi hatırlatalım;
"Ergenekon öyle bir örgüt ki ona üye olduğunu bilmeyenler var"...

Yıldıray Oğur özünde bunu dediğini kabul ediyor da...
Sözünün başı ile sonunun dikkate alınmamasını sindiremiyor...
Köşe yazısında da buna isyan ediyor;
(...)
"Akşam'dan Nagehan Alçı, ancak 1000 vuruşta özetleyebildiğim şeyi kastederek benim "Ergenekon öyle bir örgüt ki ona üye olduğunu bilmeyenler var" dediğimi yazdı. Nagehan'ın iyi niyetle yazdığı yazısının tamamı okunduğunda o özet cümlesi benim için doğru bir bağlama oturuyordu.
(...)
Bir kere yazılı bir metne dayanmadan, bir power point sunum ve soru cevaplarla bir saate yakın konuştuğum o toplantıda böyle bir cümle benim ağzımdan çıkmadı.
Ama artık açıklamaların hiçbir önemi yok.
Yani tek bir iddianamesinden tek bir sayfa okumadıklarına kalıbımı basacağım, Ergenekon'la eğlenmeyi "faturalarını öde, çiçeklere su ver" gibi günlük rutin işleri arasına sokanlar bu kez de ismimin yanına kondurdukları bu cümleyle günlük yapılacak işler listelerine çoktan bir check işareti attılar.
Katılmadığı bir toplantıda, yazılı metni bile olmayan şifai bir konuşmadan, üçüncü bir kişinin aktardığı tek bir cümle üzerinden, o konuşmayı yapan kişiye sormaya tenezzül etmeden onun hakkında çakma yazısı yazabilecek kadar bir yazarlık mahareti olan Ahmet Hakan.

Katılmadığı bir toplantıda, yazılı metni bile olmayan şifai bir konuşmadan, üçüncü bir kişinin aktardığı tek bir cümle üzerine dördüncü bir kişinin yazdığı yazıdan hareketle, ikinci bir çakma yazısı yazabilecek kadar kalemi öfkesine yenik düşmüş Mehmet Y. Yılmaz.

Katılmadığı bir toplantıda, yazılı metni bile olmayan şifai bir konuşmadan, üçüncü bir kişinin aktardığı tek bir cümle üzerine dördüncü bir kişi tarafından yazılmış bir yazıya referansla o sözün güya sahibiyle her sabah gazetecilik bıdı bıdılarıyla başımızı ütülediği televizyon programında dalga geçecek kadar gazetecilik bıdı bıdısından nasibini almamış Ayşenur Arslan.

Ve katılmadığı bir toplantıda, yazılı metni bile olmayan şifai bir konuşmadan, üçüncü bir kişinin aktardığı tek bir cümle üzerine dördüncü bir kişi tarafından yazılmış bir yazı hakkında beşinci bir kişi (Ayşenur Arslan) tarafından yapılan yorum üzerine kendisine susmak düşerken yorum yapacak kadar medya konusunda duayen bir isim olan Haluk Şahin.

Ve bu cümlenin üzerine "rivayet odur ki, Kaf Dağı'nın arkasında Yıldıray diye bir delioğlan varmış" diye atlayan ve atlayacak diğer cevval arkadaşlar!
"Ay ne demiş duydun mu" gazeteciliği hepimize hayırlı olsun.
Gazeteciliğin epeyce eskimiş 5 N 1 K formülünü, bu cevvaliyetinizle 1N 2D ve 1A diye revize ettiniz.
Bundan sonra ben de sizin hakkınızda kendi 5 N bir K'mdan uydurduğum "Komşu komşu benden duymuş olma ama onun için şöyle böyle diyorlar" (2K 2B 2D 2O 1İ 1A 1Ş) gazetecilik ilkelerine göre yazacağım. Hayırlısı artık.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar