MEDYA KÖŞESİ

Taraf yazarı Yeni Şafak'a çaktı

"İnsaları, halkları sadece bir kukla olarak algılar ve dünyanın belli güçlerce belli merkezlerden yönetildiğine inanır. "

Taraf yazarı Yeni Şafak'a çaktı
GAZETECİLER.COM - Taraf Gazetesi yazarı Hıdır Geviş bugünkü köşe yazısında Yeni Şafak'ın Gezi Parkı olayları sırasında yaptığı haberleri eleştirdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin Memet Ali Alabora ile ilgili haberinde Gezi Parkı Olayını olduğu gibi değil yeniden kurgulayarak yazdığını ve böylelikle senarist gazetecilik yaptığını ifade eden Hıdır Geviş yazısında şunları kaydetti:

SİZE GAZETECİ DENMEZ

"...Gazeteci ne yapar? Bir "olay" olur ve onu yazar. Ne yapar, kitlelerin çıkarlarıyla ilgili gizli kalmış gerçeklikler vardır, onları açığa çıkarır ve yazar. Bunu yaparken bir maksat ya da gizli bir stratejiyle hareket etmez. Çünkü gazeteci boşlukta bir yıldız gibidir, kimseyle bir bağı yoktur. İşi kitleleri gerçeklerle buluşturmaktır, yazmaktır. Ama siz bir olayı alıp haber yaparken, o olayı yeniden kurgularsanız, orası burasıyla oynarsanız, ekler çıkarırsanız ve bir propaganda materyali hâline getirirseniz, size gazeteci denmez, senarist gazeteci denir"

ONA GÖRE İNSANLAR KUKLADIR

Hıdır Geviş, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül için de, "Dünyayı komplo teorileriyle analiz etmeyi seven biridir. İnsaları, halkları sadece bir kukla olarak algılar ve dünyanın belli güçlerce belli merkezlerden yönetildiğine inanır. Olaylara bakışını da hep bu zihniyet üzerine oturtur ve komplo teorileri geliştirir" ifadelerini kullandı ve gazetenin dün manşetinde yer alan twitter'da Gezi Parkı olayları sırasında aynı merkeze bağlı 500 bin hesap açıldığı ve bu merkezlerin Mısır, Bahreyn ve Yemen'deki gösterilerde de aynı şeyleri yaptıları haberi için "haber değil bir kara profaganda, zeka özürlü bir iş" dedi.

CADI AVCILIĞINA SOYUNAN KARAGÜL

Geviş, İbrahim Karagül'e de su sözlerle seslendi:

"Şimdi dinle cadı avcılığına soyunan Karagül! Gazeteci önüne gelen metni inceler, açık mantık hatalarını sorgular, eksik yönleri teyit ettirtir ve ondan sonra yayımlar. Sense elindeki balon metni iyice şişirmişsin. Gezi olayları sırasında 500 bin hesap açılması çok doğal. İnsanlar gündemin yoğun olduğu dönemlerde yeni hesap açmaya daha meyilli oluyorlar. Ayrıca sosyal medya ve Twitter'da yurttaş gazetecilik yapmak, Gezi olaylarıyla popüler oldu. Bu da insanları hâliyle Twitter'a yöneltti. İkincisi Twitter'da en çok mesaj atılan zamanlar, gündemin olağanüstü olduğu zamanlardır.

Sonuncusu. Gazete ve televizyonların iktidar prangasıyla bağlandığı bir ortamda, gazetecilerin Twitter üzerinden gerçeklere ulaşma ve duyurma çabası ne zamandan beri maksatlı bir kışkırtıcılık oldu"