MEDYA KÖŞESİ

Taraf yazarı Sabah ile kafa buldu

Sabah Gazetesi'nin Uludere manşeti Taraf'ın köşe yazarının diline düştü.

Taraf yazarı Sabah ile kafa buldu
GAZETECİLER.COM - Sabah'ın geçtiğimiz hafta manşetten ortaya attığı Uludere bombasını biliyorsunuz. Bu bomba gazetenin elinde patlamış, iktidarın bakanı dahi "manşete" sallamıştı.

Bugün de Taraf'ın köşe yazarı hem o manşet ile hem de Sabah ile dalgasını geçmiş. Bakalım Gürbüz Özaltınlı'nın bu satırlarına Sabah'ın tepe ismi Erdal DenemeŞafak ne diyecek?
Nihayetinde Sabah'ın imajına çok ağır bir darbe vurdu o manşet...

İşte Taraf'daki köşe yazısı;

"Türkiye'nin en iyi gazetesi" sustu, sustu, sustu ve cumartesi günü siyah üzerine sarı nal kadar puntolarla manşetten "Uludere'ye girdi": "Özel haber", "Uludere'de PKK ötesi güç var"...

Sabah, başbakanlığa sunulan rapora ulaşmış. Bravo. Biz hep MİT basına sızar zannederdik. Basın da bir yerlere sızıyor anlaşılan. Rapor Sabah'a değil, Sabah rapora ulaşmış. İyi olmuş. Peki, Başbakanlığa sunulan ve kazık kadar puntolarla manşete taşınan bu raporu kim hazırlamış? Belli değil (!) Peki, rapora göre Uludere'de "n" olmuş?  "Çıplak gözle bakıldığında kaçakçıların bombalanması" gibi gözükse de çok daha derinmiş olanlar. "N"asıl olmuş? O da yok. "N"eden olmuş? "özel haber" bunu da yazmamış.

(...)

Nedir şimdi bu? Haber öyle mi? Hem de en "özel"inden... Sağol, Türkiye'nin en iyi gazetesi.
"Haber" diye sunulan masa başı metni kaç kuşun peşinde; bu benim amatör dünyamı aşar, ama üzerinde düşünmeye değer. "

ÇOK OKUNANLAR