MEDYA KÖŞESİ

Taraf yazarı perihan Mağden'i göreve çağırdı!

Yıldıray Oğur, Özkök dizi yazılarından bıkmış. Taraf yazarı 'Bırakın artık Özkök'ü, ne hali varsa görsün' diyor.

Taraf yazarı perihan Mağden'i göreve çağırdı!

GAZETECİLER.COM

Taraf yazarı Yıldıray Oğur ilginç bir medya eleştirisiyle dikkat çekiyor bugün. Ertuğrul Özkök'ü hedef alan dizi yazılardan bıktığını söyleyen Oğur 'Bırakın artık Özkök'ü, ne hali varsa görsün' diyor adeta.

Özkök yazılarından bööğ geldi

Tamam anlıyorum. Ertuğrul Özkök sahiden de demokrat bir bünyenin kaldıramayacağı bir isim. Gazeteciliğin dokuz kusurlu hareketinden altısını yapmıştır herhalde. Evet, 28 Şubat’ta, 27

Nisan’da “ama hükümetler askere bu fırsatı vermemeliydi” tarzı falan sahiden sinir bozucuydu. “Başbakan aradığında Falkland Adaları’nda ahtapot yiyordum” teşhirciliği de öyle.

Ama artık yeter yani. Ertuğrul Özkök’ün günahları konulu bir yazı daha okursam, yandaş-kullanışlı demeden o gazetenin üzerine kusacağım. Keşke Perihan Mağden, Özkök için bir veda yazısı yazabilseydi de bu iş erkenden bitirilseydi.

Memlekette devrim gibi olaylar oluyor ama bu, bazı köşe yazarlarını Ertuğrul Özkök’un bu gelişmeyle mahcup olup olmayacağı kadar heyecanlandırmıyor.

Genel yayın yönetmenliğini bıraktıktan sonra her an “biz kaç kişiyiz dostlar” diye bir yazı yazmasından korkulan birini bu yazılarla ikna mı edeceğinizi zannediyorsunuz?

Anlayın işte, Ertuğrul Özkök sizin gibi düşünmüyor. Ne diye hâlâ ondan adalet, demokratlık, tutarlılık bekliyorsunuz ve öyle olmayınca da ona kızıyorsunuz ki?

Gazetelerde ne zaman “Ertuğrul, dinle koçum” diye bir yazı görsem bu yüzden karamsarlığa kapılıyorum. Çünkü güya bir perde kapanıyor ama yeni açılan perdenin kenarından yine Ertuğrul Özkök görünüyor. Yine o var sahnede, yine ışıklar onun üzerine çevrili.

Bu gölge boksu artık bitsin. Deniz Baykal ve Ertuğrul Özkök eski Türkiye’nin iki sembol ismi. Ama bırakın onlar orada kalsın. Siz yeni Türkiye ile ilgili ne diyorsunuz biraz da ondan bahsedin. Ve mümkünse içinde Ertuğrul ve Özkök kelimeleri geçmesin...
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum