MEDYA KÖŞESİ

Taraf yazarı Birgün'e savaş açtı

Uzun yıllar Birikim Dergisi ve İletişim Yayınevi çevresinde yer alan Taraf yazarı Ümit Kıvanç bugün yazdığı yazı ile Birgün gazetesine savaş açtı.

Taraf yazarı Birgün'e savaş açtı
GAZETECİLER.COM  - Taraf yazarı Ümit Kıvanç bugün yazdığı yazı ile Birgün gazetesine resmen savaş açtı.
 
"Erken öten horoz konumu netamelidir. Hele olabilecek felaketler konusunda birilerini uyarmaya çabalıyorsan. Hem öttüğün sırada bıçağı kapan üstüne saldırır hem de söylediklerin gerçekleştiğinde "ben demiştim"ciliğin keyfini sürmen ihtimali yoktur." diye başladığı yazısında Birgün gazetesinin sosyalistlikten istifa etmek üzere olduğunu ileri süren Kıvanç, eleştirilerinin "düşmaca sataşmalar" olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

İşte Ümit Kıvanç'ın kaleminden Birgün'e yönelik eleştirilerden bazıları:

"Bîçare köşeyazarınızın da aralarında bulunduğu bazı solcular, uzun yıllardır, sosyalistlerin devrimciliğinin telef olduğunu, silkinip, bizi sosyalist yapan şeyin özünü yeniden kavramaya çalışmazsak sonumuzun kötü olacağını söyleyip durduk. Elbette işitmediğimiz küfür kalmadı. Halen, dünyada eşitliğin bir noktada zor kullanılmaksızın asla sağlanamayacağına iman etmiş benim gibi biri bile "liberal" diye yaftalanıyor. Sırf durumun saçmalığını göstermek için hatırlatıyorum; burada takılmayacağız.

Bugün memleketteki birçok samimi solcu insanın hâlâ bir tür gönül bağıyla bağlı olduğu Birgün gazetesi, halkın seçtiği siyasî iktidar ile İttihatçı rejimin bekçisi ordu arasında kaçınılmaz kapışma nihayet başladığında, "Yesinler birbirlerini" dedi, hatırlayacağınız üzre. Bu kendi başına dünya sosyalist hareket tarihine geçecek bir ayıptı, bunu anlatamadık. Ergenekon soruşturmaları, davaları ardarda gelmeye başladığında, özellikle Taraf gazetesi, memleketteki gerçek iktidarın ipliğini pazara çıkarmaya koyulduğunda, Birgün, "Taraf hazine yardımıyla çıktı" cinsi haberler yapıyordu."

Ümit Kıvanç'ın Taraf gazetesindeki yazısının tamamını  okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR