MEDYA KÖŞESİ

Taraf, Sözcü ve Aydınlık voltranı oluşturur artık!

Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bir taraftan Sözcü, bir taraftan Aydınlık, bir taraftan Taraf, voltranı oluşturup, “Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı” temelinde harika bir yayıncılık yapabilirler. Hoş olur...

Taraf, Sözcü ve Aydınlık voltranı oluşturur artık!
GAZETECİLER.COM - "Taraf'ta neler oluyor?" sorusunu soran Star yazarı Ahmet Kekeç, köşesinde Taraf'ta yaşananları yorumladı.

"Taraf'ın bende özel bir karşılığı vardır. Zaman zaman Taraf'ın kurucu başyazarı ve genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'la dalaştığımı, karşılığında bol küfür ve hakaret işittiğimi hatırlayacaktır."
diyen Kekeç gazetenin yeni dönemde Sözcü ve Aydınlık ile aynı tarafta olacağını da ileri sürdü:

"Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bir taraftan Sözcü, bir taraftan Aydınlık, bir taraftan Taraf, voltranı oluşturup, “Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı” temelinde harika bir yayıncılık yapabilirler. Hoş olur..."

İşte Kekeç'in yazdıkları:

"Kendimi müzmin bir Taraf okuru saymam... Daha doğrusu, hiçbir zaman, hiçbir surette, bu gazetenin üstlendiği hayırlı misyonun hayranı olmadım.

Bir gazeteydi benim için.

Mühim haberlere imza attı.

Cesur çıkışlar yaptı.

Babıali'nin kolay kolay ikna olmayacağı "hususi belgelere" sayfalarını açtı.

Kısacası, yayınlarıyla, bir dönemin kapanmasına yardımcı/destekçi oldu.

Soruyu duyar gibiyim: "Kuş kondurması mı gerekiyordu? Bir gazeteden daha fazla ne beklenebilir?"

Haklı bir soru bu.

Fakat, Taraf'ı çıktığı bu "hayırlı yolculukta" yalnız bırakmayan yayın organlarını ve toplumda oluşmuş "statükoyla mücadele" iradesini de, neticeyi çabuklaştıran unsurlar olarak zikretmek gerekiyor.

Taraf'ın, ayrıca, bende özel bir karşılığı vardır.

Bu köşenin kadim okuyucusu, zaman zaman Taraf'ın kurucu başyazarı ve genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'la dalaştığımı, karşılığında bol küfür ve hakaret işittiğimi hatırlayacaktır.

Yazılar ortadadır...

İsteyen arşivden ulaşabilir.

Biricik rüyası Türkiye'yi değiştirmek ve demokratikleştirmek olan, muhtemeldir ki bu "mesaisine" kutsiyet atfeden "usta yazar" Ahmet Altan, bir dönem geldi "laikçi" diyebileceğimiz refleksler göstermeye başladı.

 

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.