MEDYA KÖŞESİ

Taraf, Önder Aytaç'ı neden kovdu?

Balçiçek İlter'e konuk olan Yıldıray Oğur, Taraf'ın Orhan Miroğlu'na gösterdiği sahiplenmeyi neden Önder Aytaç'a göstermedini şöyle açıkladı...

Taraf, Önder Aytaç'ı neden kovdu?
GAZETECİLER.COM
Taraf
 gazetesi Yayın Koordinatörü ve yazarı Yıldıray Oğur, Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. 

PKK'nın askeri yapılanması olan HPG'nin internet sitesinde yayınlanan bir yazıda Taraf yazarı Orhan Miroğlu'nun çok sert şekilde hedef alınmasını ve gazetesinin gösterdiği sahiplenmeyi hatırlatan İlter, Önder Aytaç'ı sordu. Aytaç da benzer bir süreç yaşamış ancak sonrasında Taraf'tan kovulmuştu.

Balçiçek İlter: Önder Aytaç da Taraf yazarıydı. PKK'nın tehditleri üzerine yazılarına son verildi. Şimdi isyan ediyor. 'Bana neden sahip çıkılmadı ve PKK'nın kucağına atıldım' demiş. 

Yıldıray Oğur: Aytaç'ın tepki çeken o konuşmasında Öcalan için söyledikleri bir fikir değil. Birisini idamla tehdit etmek hem bir fikir değildir hem de şiddet içeren bir tavırdır. Miroğlu'nun olayında ise barış için yazılmış yazılar var. Bizim gibi barışçıl ve demokrat bir gazetede böyle bir idam çağrısının kabül görmesi doğru olmazdı. Orhan Miroğlu ise çok tehlikeli bir iş yapıyor, Kürt meselesinde oraya eleştirel bakıyor. Bir tarafta barış için uğraşan biri var, diğer tarafta Öcalan’ı asmakla tehdit edelim diyen biri… Gazetecinin, yazarın görevi şiddeti savunmak değildir.!

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR