MEDYA KÖŞESİ

Taraf gazetesini Erdoğanofobi mi ele geçirdi?

Hilal Kaplan, kendisini sadece "eski bir Taraf yazarı" değil, "eski bir Taraf okuru" olarak da tanımladı ve eski gazetesini bombardıman etti.

Taraf gazetesini Erdoğanofobi mi ele geçirdi?
GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak'taki köşesinde "Taraf efsanesi çökerken" başlıklı bir yazı kaleme alan Hilal Kaplan, kendisini sadece "eski bir Taraf yazarı" değil, "eski bir Taraf okuru" olarak da tanımladı ve eski gazetesini bombardıman etti.

Taraf'ın Darbefobi'de birleşen yazarlarının Erdoğanfobi'de ayrıldığını ileri süren Kaplan, "ideolojik körlüğe gözlük fayda etmiyor" dediği yazısında Taraf'ın artık hükümet karşıtı bir kamplaşma ve ittifakın sözcüsü durumuna düştüğünü ileri sürdü.

İşte o yazıdan çarpıcı bölümler:

SON KURBANIMIZ TARAF OLDU

"Silahlar susarsa, demokrasinin büyüme şansı artar, idari iktidara muhalefet etme imkânı da genişler. Bunu görmelerine rağmen, 'âkil insan' bilip bağrımıza bastıklarımız, Erdoğanfobilerine yenik düştüler.

Teorisini yaptıkları İkinci Cumhuriyet, pratik alana gümbür gümbür geçerken, mızmızlık etmeye de devam edecekler gibi görünüyor.

Son kurbanımız Taraf gazetesi oldu.

DARBEFOBİ'DE BİRLEŞTİLER ERDOĞANFOBİ'DE AYRILDILAR

Darbefobide birleşenleri Erdoğanfobi ayırdı. Darbe korkusu gerçekti, karşılığı acılarla örülü bir tarihte bulunabilirdi. Ancak önce Ergenekon'a şimdi de PKK'ya silah bıraktırmaya yolunda olan, Avrupa Birliği sürecinde önceki hükümetlerden daha cesur adımlar atmış ve en nihayetinde sandığın iradesine tâbi bir lider için aynısını söylemek zor. Ne var ki ideolojik körlüğe, kaç numara olursa olsun, 'gözlük' fayda etmiyordu.

TARAF KENDİNİ BERTARAF ETTİ

Çalışlar'la beraber ilan sayısını da tirajını da artıranların, işlerini kötü yaptıkları için atılmadığı kesin. Taraf, artık kategorik olarak hükümet karşıtı bir kamplaşma ve ittifakın sözcüsü durumuna düştü. Zaten son dönemde Sözcü ve Yeni Çağ yazarlarının en çok alıntıladığı yazı ve röportajlar da bu ittifakın içinden çıkıyordu. Ezcümle, Taraf kendi kendini bertaraf etti, yazık oldu.

ESKİ BİR TARAF OKURU OLARAK DA ÜZGÜNÜM

Sadece eski bir Taraf yazarı olarak değil, bir zamanlar askerî savcılık baskın yapacak diye gece vakti önünde nöbet tuttuğum, ikişer tane alıp başkaları da okusun diye toplu taşıma araçlarına bıraktığım 'eski bir Taraf okuru' olarak da üzgünüm.