MEDYA KÖŞESİ

Tam 22 sene sonra Disneyland'a gidecek!

Yıllar sonra bu yolculuğu garip hislerle hatırlıyorum. Bir yandan gitmiş olmaktan dolayı mutluyum. Ama zamanla bu seyahat hep beraberinde bir eksik kalmışlık hissi, bir tatminsizliği de çağrıştırdı.

Tam 22 sene sonra Disneyland'a gidecek!

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bir süredir ABD'den yolluyor gazetesine yazılarını... Bugün köşesini Los Angeles'tan yazmış.  "Yarın dükkan kapalı" dediği yazısında 22 sene önce yaptığı ama hep bir şeyler eksik hissettiği DisneyLand gezisini yıllar sonra tekrarlayacağını anlattı.

Oray Eğin, Yıllar sonra çocukluk anılarımızı diriltmek, geçmişimizdeki o eksikliği doldurabilmek için yakaladığı fırsattı nasıl değerlendireceğini bakın nasıl anlattı:

Bundan 22 sene önce yaz sıcağının ortasında, bir arabaya doluştuk ailece. Amerika içinde bir yol seyahatine çıktık. Yolda araba bozuldu, fazla bir arada olmak o çocuk halime bile kimi zaman iyi gelmedi, büyüklerin kaprisleriyle bizim taleplerimiz birleşince hiç de öyle keyifli bir yolculuğa dönüşmedi bu macera.

Hedefimiz Orlando'ydu, Disneyworld'e gidecektik. Gittik de.

Yıllar sonra bu yolculuğu garip hislerle hatırlıyorum. Bir yandan gitmiş olmaktan dolayı mutluyum. Ama zamanla bu seyahat hep beraberinde bir eksik kalmışlık hissi, bir tatminsizliği de çağrıştırdı. Yeteri kadar eğlenemedik, bir yerlere sürüklendik, acele ettirildik, tadını çıkaramadık, iki ayrı parkı bir güne sıkıştırmak gibi dramatik bir hata yaptık.

O gün bugündür de yeniden gitmek için fırsat kolluyordum. Hatta çocuklu arkadaşlarıma 'Ne olur gideceksiniz beni de çağırın' diye tembihliyordum. Bir türlü olmadı. O yarım yaşanmışlık bunca zaman giderilemedi.


Eğin'in yazısınn tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR