MEDYA KÖŞESİ

'Tam 10 yıl işkencecimi öldürmeyi hayal ettim'

"10 yıl boyunca işkencecimi öldürmeyi hayal ettim" diyen Zaman yazarı Mümtazer Türköne davaya neden müdahil olduğunu anlattı...

'Tam 10 yıl işkencecimi öldürmeyi hayal ettim'
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Akşam Raporu'na konuk olan Zaman yazarı Mümtazer Türköne güne damgasını vuran 12 Eylül duruşmasını yorumladı. Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Türköne darbe döneminde yaşadıklarını anlatırken davaya müdahil olduğunu söyledi.

"1O YIL BOYUNCA İŞKENCECİMİ ÖLDÜRMEYİ HAYAL ETTİM"

Türköne, davaya müdahil olduğunu belirtirken kararınını sebebini şöyle açıkladı:

"32 yıl sonra intikam alınmaz. Ben 10 yıl boyunca bana dayak atan Mamak Askeri Cezaevi'nin Komutanı Raci Tetik Albay'ı bir yerde bulup öldürme hayalleri kurdum. Yani nefret, öfke... herhalde 10 yıldan daha fazla gitmiyor. Türkiye, darbe teşebbüslerini yargılıyor Allah'a şükür. İntikam duygusuyla değil, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz nedeniyle müdahil oldum"

"12 EYLÜL YÜZÜNDEN TOPLUM OLARAK BİR KAÇ TAHTAMIZ EKSİK"

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın darbeden deği "insanlık suçuyla" yargılanması gerektiğini vurgulayan Türköne yargılamının hukükü ve ahlaki temelinin sağlam olması için böyle olması gerektiğini söyledi. "12 Eylül'de yaşadıklarımızdan dolayı toplum olarak hepimizin kafasından bir kaç tahta eksik. O kadar derin ve yaygın travmalar yaşandı ki hepimizin tedaviden geçmesi gerekiyordu." dedi. Türköne darbeyi meşru ve gerekli görenlerin haksız olduğunu vurgulayarak "12 Eylül için bir efsane var. 'Oh be akan kanı durdurdu darbe' deniyor. Ama kanı akıtanlar kanı durdurdu" dedi.




ÇOK OKUNANLAR