KİTAPLIK

Takma adla kendi kitabını öven yazar

Sahte isimle internet sitelerinde kitabını öven yazar işte böyle yakalandı...

Takma adla kendi kitabını öven yazar
GAZETECİLER.COM - Gizem ve polisiye dallarında ABD ve İngiltere'de birçok ödül alan yazar RJ Ellory'nin, Amazon'da sahte kullanıcı ismiyle kendi kitaplarını övdüğü ortaya çıktı.

'Jelly Bean' rumuzuyla siteye yorumlar yazan Ellory kendi eserlerini övmekle kalmayıp, rakibi olarak gördüğü yazarları da kötülemiş. Durumun ortaya çıkmasından sonra 47 yaşındaki yazar yaptığı yazılı açıklamayla hem okuyucularından hem de edebiyat camiasından özür diledi.

YENİ ETİK KURALLAR YAYIMLANACAK

RJ Ellory'nin Amazon sitesinde yer alan yorumlarına bir örnek: "RJ Ellory günümüzün en yetenekli yazarlarından. İngiliz dilini işleyici nefes kesici. Kitabı okurken birçok duyguyu yaşıyorsunuz, durmak istemiyorsunuz. Ruhunuza dokunacak"

Kendi kitabını yücelten yazar aynı sitede meslektaşlarını da bu şekilde kötülemiş: "Çok daha iyisini yapabilecek birisi. Kitaptaki mizah, komik değil. İngiliz yazarlar neden cesur olamıyor? Polisiye roman okuyucuları olarak son sayfayı bitirince unutulan, birbirinin aynısı, formüle edilmiş kitaplar okumaya mahkum muyuz?"

RJ Ellory bu yazdıklarıyla ilgili özür dilemesine rağmen, konu uzun süre peşini bırakmayacağa benziyor. Suç Romanı Yazarları Derneği konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ellory'i kınarken internet okuyucu yorumlarını da kapsayan yeni etik kurallar yayımlayacaklarını bildirdi.

(Habertürk)

ÇOK OKUNANLAR