MEDYA KÖŞESİ

Taha Akyol'dan şaşkına çeviren hata

Milliyet yazarı Taha Akyol'un yazısı okuyanları şaşırttı. Akyol, yarın yapılacak CHP kurultayının bugün yapılmakta olduğunu iddia etti. İşte o satırlar...

Taha Akyol'dan şaşkına çeviren hata
GAZETECİLER.COM - Milliyet okurları bugün Taha Akyol'un köşesini okuduklarında oldukça şaşırdılar. Şaşırdılar çünkü yarın yapılacak olan CHP Kurultayı'nın bugün yapılmakta olduğunu iddia ediyordu Taha Akyol.

CHP'nin beklenen kurultay kararı 1 Aralık'ta Bursa'da genel başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmıştı. Tarih de 18 Aralık olarak belirlenmişti.

Akyol ise bugün yazısında, CHP'nin ancak halka kapattığı kapıları tekrar açması ile iktidar olabileceğini ileri sürdü.

Akyol köşesinde şunları kaydetti:

BUGÜNKÜ KURULTAYDA

"AKP “milli görüş gömleğini” çıkararak iktidar oldu.

CHP de artık 1930’ların gözlüğünü çıkarıp siyasete sosyoloji gözüyle bakmalı, toplumdaki çeşitli duyguları, değerleri, beklenti ve talepleri anlamaya çalışmalıdır. Ancak o zaman gerçek bir “sosyal demokrat” parti olur, ancak o zaman iktidara alternatif hale gelebilir.

Kitle partilerinin işlevi budur zaten, toplumdaki farklı duyarlıkları bir program etrafında birleştirmek...

Kılıçdaroğlu bunu yapmak istiyor. Bugünkü kurultayda kendisine tam bir inisiyatif verilmelidir. Sonrası onun sorumluluğundadır..."

İKİ OLASILIK VAR

Taha Akyol'un yazısındaki hatanın yapılması için iki olasılık var. Ya Taha Akyol yarın yayınlanacak yazısını yanlışlıkla gazeteye yolladı. Ya da Akyol, CHP kurultayın alışılagelenin aksine Cuma günü yapılabileceğini düşünüyor.

Akyol'un yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR