ALKIŞ

Taha Akyol için

"Yeni Türkiye'yi inşa edemezsek, Kürtler'le Türkler oturup anlaşamazsa bu felaket olur"....

Taha Akyol için
Taha Akyol, Balçiçek İlter'in konuğu olduğu "Söz Sende" programında şunları söylüyor:
"Ben İstiklal Marşı'ndan heyecan duyan, Türkçe'yi konuşma dili olarak kullanmaktan haz alan ve ay yıldızı görünce heyecanlanan herkesi Türk kabul ederim."
CNNTÜRK'te yayımlanan "Tarafsız Bölge" programında Ahmet Hakan'a konuk olan BDP milletvekili Altan Tan da İmralı'da ziyaret ettikleri Öcalan'dan naklen şöyle diyor:
"Öcalan paradigmanın değiştiğini yeni bir Ortadoğunu'nun kurulduğunu söyledi. Yeni Türkiye'yi inşa edemezsek, Kürtler'le Türkler oturup anlaşamazsa bu felaket olur. Bu sorunları daha da derinleştirir. Çatışma ve felaketler herkesin zararına olur."
Öcalan'ın söyledikleri içinde bilhassa "Yeni Türkiye'yi inşa edemezsek, Kürtler'le Türkler oturup anlaşamazsa bu felaket olur" bölümü; Akyol'un tarif ettiği "Türkiye Milliyetçiliği" konusunda uzlaima sağlanacağının işaret fişeği...
Biz, demokratik rejime olan bağlılığı ve kimilerinin "Kürt Sorunu", bazılarının ise "Terör Sorunu" olarak baktıkları ama özde ülkenin "en büyük sorunu" olarak görünen bu "vahşi uyumsuzluğun" çözümünün temel şartını ifade eden Taha Akyol'u alkışlayacağız.
ÇOK OKUNANLAR