KİTAPLIK

Sundance edebiyat söyleşileri tam gaz...

Sundance Edebiyat Söyleşileri adı altında 8 ve 9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe konuk olan isimler, son yılların en çok okunan yazarlarından Canan Tan ve Tuna Kiremitçi'ydi.

Sundance edebiyat söyleşileri tam gaz...
GAZETECİLER.COM - Doğal güzellikleri bakımından sadece Türkiye'nin değil dünyanın da incisi durumundaki Ege ve Akdeniz sahilleri, turizm sektörümüzün büyümesine paralel olarak cazibesini arttırmaya devam ediyor.

Turizmdeki büyüme ve ilerleme turizm sektöründeki firmalar arasındaki rekabette kaliteyi de arttırıyor. Sahillerimizi süsleyen birbirinden lüks oteller misafirlerine, denize girip güneşlenmenin dışında düzenledikleri özel eğlenceler ve dünya mutfağından farklı renklerle zenginleştirdikleri mutfaklarıyla unutamayacakları bir tatil yaşatmaya çalışıyorlar.

Bütün bu faaliyetlerin dışında turizm sektörünün son yıllarda tercih etmeye başladığı bir diğer hizmet ise kültür sanat etkinlikleri.

Tatil günlerinde kitap okuma alışkanlığı olan konuklarına kültür sanat hizmeti vermeyi tercih eden otellerimizden biri de Bodrum – Turgutreis'de, yaz mevsiminin sonunda faaliyete geçen Sundance Residences & Suites Hotel.

Sundance Edebiyat Söyleşileri adı altında 8 ve 9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe konuk olan isimler, son yılların en çok okunan yazarlarından Canan Tan ve Tuna Kiremitçi'ydi.

Sayım Çınar'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen okur-yazar etkinliğinin birinci gününün konuğu Canan Tan oldu. Program, Sayım Çınar'ın moderatörlüğünde Canan Tan'la yapılan söyleşi ile başladı. Söyleşide mübadele yılları hakkında yazılmış kitapları okuduğunu söyleyen Canan Tan, mübadele yılları hakkında bir kitap yazmakta olduğundan söz etti. Etkinliği takip eden konukların dinleyici olarak katıldığı söyleşinin ardından okurlarıyla bir araya gelen Canan Tan, kitaplarını imzaladı.

Tuna Kiremitçi, Sundance Edebiyat Söyleşileri'nin ikinci günün konuk yazarıydı. Sayım Çınar'la birlikte "Çocuklar Neden Okumuyor?" başlıklı bir konuşma yapan Tuna Kiremitçi, kitaplarla tanışılan çocukluk yıllarında kitap okuma alışkanlığı kazanmanın yaratacağı farkındalığın altını çizdiği konuşmasından sonra okurları için kitaplarını imzaladı.

Tatil günlerinde okur- yazar buluşması konseptinin mimarı olan Sayım Çınar, tatil günlerinin vazgeçilmezi olan kitap ve okuma eylemini okur-yazar buluşmalarıyla derinleştirmek, ilerletmek istediklerini ve projeye kapılarını açan Sundance Residences & Suites Hotel ile bu hedefe ulaştıklarını söyledi.

ÇOK OKUNANLAR