Süleyman Soylu'nun siyasi iletişim başarısı
Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin startını Bakan Soylu verdi. Habertürk yazarı Kübra Par da festivalin basın lansmanının bambaşka ve oldukça dikkat çekici olduğunu ifade etti.
Gaziantep’te düzenlenmesi planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivali ‘Uluslararası Göç Film Festivali’ başladı.
Habertürk yazarı Kübra Par da festivalin içeriğinden çok lasmanın kendisinin dikkat çekici olduğunu söyledi. "Bakan Soylu üstüne örtü çekilmiş beyaz bir masanın arkasından klasik kürsü konuşması yapmak yerine 3 boyutlu bir görselin içinde canlı bir sunum yaptı." diyen Par, programın hiçbir anında politik tarafgirlik olmadığına vurgu yaptı.
Par, "İstifa tartışmasının ardından böyle pozitif bir imajla tekrar ortaya çıkması siyasi iletişim başarısıdır." dedi.
Soylu'nun siyasi iletişim başarısı
Göç Filmleri Festivali için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün bir basın lansmanı yaptı.
Festivalin içeriğinden çok lansmanın kendisi dikkat çekiciydi.
Bu tür basın toplantıları genelde çok sıkıcı geçer.
Oysa dünkü lansman film festivallerinin ödül törenleri gibi renkliydi.
Bakan Soylu üstüne örtü çekilmiş beyaz bir masanın arkasından klasik kürsü konuşması yapmak yerine 3 boyutlu bir görselin içinde canlı bir sunum yaptı.
Ardından oyuncu Tuba Büyüküstün ve Festivalin Onursal Başkanı, efsane oyuncu Murray Abraham’ın evlerinden çektikleri mesajlar yayınlandı.
Sonra da Zoom üzerinden katılan gazetecilerin görüntüleri büyük ekranlara yansıtıldı ve Bakan Soylu stüdyoyu bir anchorman havasında kullanarak soruları yanıtladı.
Programın hiçbir anında politik tarafgirlik yoktu.
İstifa tartışmasının ardından böyle pozitif bir imajla tekrar ortaya çıkması siyasi iletişim başarısıdır.
Ayrıca dünyada göçmen karşıtlığı sağ popülist siyasetçiler tarafından istismar edilirken, milliyetçi seçmen üzerinde etkisini bildiğimiz Soylu’nun mülteci meselesindeki bu sağduyulu tavrı gerçekten kıymetli...
Bazı konulardaki politikalarına katılmayabiliriz fakat AK Parti tabanında bile sığınmacılar konusu eleştirilirken, toplumsal toleransı güçlendirecek adımlar atması takdiri hak ediyor.
Festivalde yer alacak filmler henüz açıklanmamış. Politik ayrım yapmadan, göç meselesini işleyen tüm iyi filmler sansürsüz olarak gösterilir umarım.
Örneğin genç yönetmen Ali Vatansever’in Saf adlı filmi Suriyeli kayıtsız göçmenler ile Türk işçiler arasındaki gerilimi anlatan çok başarılı bir yapımdı. Onur Saylak’ın yönetmenliğini yaptığı Daha ve Bahadır Er’in Omar ve Biz’i de seçkide yer alması gereken filmler bence.