MEDYA KÖŞESİ

Star yazarının Çölaşan'a çakma ukdesi!

İçinde kalmış bu yazıyı yazmak. Çölaşan'a çakmak moda olunca da o da içindekileri dökmüş.

Star yazarının Çölaşan'a çakma ukdesi!
 GAZETECİLER.COM - Meğer Star yazarı Eser Karakaş'ın içinde bir ukdeymiş Emin Çölaşan'a çakmak...
Ertuğrul Özkök ile patlayan kavga ona ukdesi olan bu yazıyı kaleme aldırmış.

Yazıya geçmeden önce Karakaş'ın bir hatasını da aktaralım. Star yazarı,
Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten kovulduktan sonra Habertürk'te çalıştığı zannına kapılmış.
Demiş ki;
"Bu köşe yazarı, önce Hürriyet’ten, sonra HaberTürk gazetesinden ayrılmak zorunda kaldı, şimdi darbecilerin, 28 şubatçıların, 27 nisancıların Alamo’su Sözcü’de yazıyor."


Karakaş'ın hatları karışmış zannımızca... Zira Hürriyet'ten ayrılıp Habertürk'e giden kişi Çölaşan'ın en yakın kankisi Bekir Çoşkun'du... Çölaşan ise Hürriyet'ten kovulduktan sonra Sözcü'de başladı.

ALLAH'IN SOPASI YOK Kİ...

Gelelim Karakaş'ın Çölaşan için "ukde" olan satırlarına...
Demiş ki;


Allah’ın sopası yok ki” ifadesini çok severim; zaman, evrensel haklılığı her zaman mükafatlandırır.

Basında, galiba mahreç de bizzat Ertuğrul Özkök, Emin Çölaşan’ın, Ertuğrul Özkök’ün yanında, 28 Şubat’ın en önde gelen paşasına “Paşam silah kullanacak mısınız?” dediğini okuyoruz.

Çölaşan’ın “Paşam, silah kullanacak mısınız?” sorusu kamunun genelini, basını, Ertuğrul Özkök’ü, Umur Talu’yu, vs. herkesi ilgilendiren bir sorudur.

“Paşam silah kullanacak mısınız?” sorusu bir gazetecinin, gazetecilik mesleğinin meşruiyet, yasallık sınırlarını delip geçen, soru sahibini hem yasa dışı, hem gayri meşru duruma düşüren bir sorusudur, mesleki etik dışı bir siyasi/mesleki pozisyon alıştır.

BASINDA YERİ OLMAMALI

Bir gazeteci bir orgenerale bu soruyu, üstelik malum desteklemeci pozisyonu içinden soruyor ise, bu gazetecinin (?) yasal ve meşru basın içinde yeri olmamalıdır.

Bu görüşüm ne bir tür Mc Carthy’ciliktir, ne de rövanşist bir tutumdur, zaten adı geçen kişilerle de şahsi hiçbir bir sorunum yoktur.

ZAVALLILARIN, APTALLARIN

Ancak, 27 Nisan muhtırasına köşelerinden destek veren zavallıların, aptalların, Çevik Bir’e “Paşam, silah kullanacak mısınız” diye soru soranların çağdaş bir ülkenin çağdaş basınında yerleri olamaz, olmamalıdır.

Bu saptamamın da yegane nedeni hukuktur, şiddete övgünün (ihtar kelimesinden türeyen muhtıra), nefret söyleminin çağdaş dünyanın meşru platformlarında yerinin olmadığını bilmemdir.

Herkes de bunu böyle bilse doğrusu iyi olur diye düşünüyorum. 

UMUR TALU'YA DA LAF ÇAKTI

"Sevgili Umur Talu arkadaşım, acaba Emin Çölaşan’ın bu ifadesinin de basın meşruiyeti içinde kaldığını mı düşünmektedir?

Basın meşruiyeti dışına, üstelik ısrarla, çıkmanın maliyeti nedir?

Her mesleğin meşruiyet sınırları vardır, bu sınırları da hukuk çizer, bu sınırları aşarsanız kendinizi her şeye hazırlamak zorundasınızdır.

Bu aşamada hukuku bir kenara koyup, mesleki dayanışmayı öne çıkarmak da doğrusu bir tuhaf durmaktadır"


Yazının tamamı için





ÇOK OKUNANLAR