MEDYA KÖŞESİ

Star Yazarından Alex De Souza isyanı!

Alex Türk vatandaşlığına geçerken ismini de değiştirmek zorunda mı? Habertürk ekranları ilginç bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu...

Star Yazarından Alex De Souza isyanı!
GAZETECİLER.COM
YSK kararıyla karışan gündemi masaya yatıran Karşıt Görüş, Habertürk ekranlarında ilginç bir futbol sohbetine sahne oldu. Kürt sorunu ekseninde Türk kimliğinin tartışıldığı programda Fenerbahçe'nin Brezilya'lı yıldızı Alex'in Türk vatandaşlığına geçişi gündeme geldi.

MHP'nin milletvekili adayı Özcan Yeniçeri, Türk kimliğinin etnik bir niteliğinin olmadığını savununca araya giren Star yazarı Eser Karakaş sözü Alex'e getirdi. Geçtiğimiz gün Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede ünlü futbolcunun Türk vatandaşlığına geçmesi gündeme gelmişti.

Alex'in vatandaşlığa geçtikten sonra alacağı ismin şimdiden tartışılmaya başlandığını hatırlatan Karakaş 'neden Alex ismini değiştirmeden Türk vatandaşlığına geçemiyor?' diye sordu.

Türk kavramının etnik ve dini bir içerik taşıdığını söyleyen Karakaş, bu nedenle Alex'in vatandaşlığa geçmesiyle birlikte isminin değişmesinin toplumca doğal karşıladıklarını belirtti. Basında Alex'e isim arama yarışı yapıldığını söyleyen Karakaş, katolik hristiyan olan bir diğer Brezilya'lı futbolcu Marco Aurelio'ya da bir müslüman ismi olan 'Mehmet' adının verildiğini hatırlattı.

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR