MEDYA KÖŞESİ

Star yazarına göre AK Parti <font color='#FF0000'>duraklama devri</font>ne girdi

Star yazarı Mustafa Akyol, AK Parti'nin seçim döneminde beklenin aksine duraklama dönemine girmiş olduğunu ileri sürdü

Star yazarına göre AK Parti <font color='#FF0000'>duraklama devri</font>ne girdi
GAZETECİLER.COM - Star yazarı Mustafa Akyol, bugün köşesinden AK Parti iktidarına sert bir çıkışla "iktidarı kaybetme sürecine girmiş olabilirsiniz" imasında bulundu.

"Statüko tehdidi" bugün büyük ölçüde savuşturulmuş durumda. Bu, bir taraftan iyi bir haber. Ama diğer taraftan da AK Parti'yi reformizme iten dinamiklerde önemli bir eksilme anlamına geliyor. Bu eksilmenin AK Parti söyleminde başlattığı "duraklama devri" ise her geçen gün daha çok dikkat çekiyor." diyen Aykol, Oysa Türkiye'nin daha çok reforma ihtiyacı var dedi ve şöyle devam etti.

"AK Parti, çoğu meselede önemli adımlar atmış, ama tam sonuca ulaşamamış durumda. "Kürt kardeşlerimizin sorunu" hala çok yakıcı. Cemevleri hala statüsüz. Heybeli Ada Ruhban Okulu hala kapalı. Başörtüler hala eşit vatandaş değil.

Daha da kötüsü, "eski düzen"in bittiğini fark eden ve bu sayede ilk defa "oy kazanma" derdine düşen CHP'nin ettiği bazı "liberalimsi" sözler, AK Parti'ye olumlu değil olumsuz etki ediyor. Biz, "CHP özgürlükçü muhalefet yaparsa, hükümet de daha kolay ilerler" diye umarken öyle olmuyor. Aksine, siyasi çekişme dinamiği, bir "tahterevalli etkisi" yaratıyor. İyimser senaryo, "MHP oyları" gibi hesaplara da dayandığı ileri sürülen bu durumun seçim sonrasında değişmesi ve yeniden "açılımcı" bir AK Parti görmemizdir. Ama bunun için iktidar partisinin biraz silkinmesi, siyasi yorgunluğa karşı özel bir dikkat ve gayret göstermesi gerekecek.

Aksi takdirde, İbn-i Haldun'un tarif ettiği "şehre alışıp rehavete kapılma" dinamiği galip gelir. Reformculuk işi de yeni bir "asabiye" ile "çöl"den çıkıp gelecek yeni kadrolara kalır.