MEDYA KÖŞESİ

Star yazarı üzüldü ama sert eleştirdi!

Star gazetesi yazarı Eser Karakaş Bekir Coşkun için "Bir yazarın işinden edilmesi kötü, çok kötü bir şey" diyor ama...

Star yazarı üzüldü ama sert eleştirdi!
GAZETECİLER.COM - "Bir yazarın işinden edilmesi kötü, çok kötü bir şey.Tansel Çölaşan'ın eşi Emin Çölaşan için bile içim burkulmuş idi. Bekir Coşkun için söz konusu olan ikinci iç burkulması." Bu cümleler Star gazetesi yazarı Eser Karakaş'a ait.

Karakaş'a göre bir gazetecinin, bir yazarın işinden atılması iki nedenden çok kötü: "birincisi insani nedenler, ikincisi ise çok geniş bir yelpaze içinde savunmamız gereken ifade özgürlüğü ilkeleri açısından."

Karakaş, köşesinde Bekir Coşkun'un Türkçesine ve kalem esnekliğine övgüler kaleme alıyor ve "Sayın Bekir Coşkun'un işten atılmasına insani nedenlerden gerçekten üzülüyorum" diye başladığı cümlesini şöyle sürdürüyor: "Ancak, konu, ifade özgürlüğü açısından irdelendiğinde durum değişiyor."

Star yazarı, 28 Şubat muhtırası sonrası yazarların ne yazdığı bir turnesol kağıdı niteliğindedir diyerek şöyle devam ediyor:

"Bakınız, Sayın Bekir Coşkun 29 Nisan 2007 günü, yani meşhur ve ahlaksız muhtıradan iki gün sonra ne yazmış: "Muhtıranın özünde bir anlayış farklılığı yatıyor. Çağdaş-uygar bir yaşam biçimine ulaşmak isteyenler, ilkel ortaçağ yaşam biçimine dönmek isteyenlere engel olmak istiyorlar. Muhtıranın özü bu."

Bu internet insanların başına bela zira Devlet Kütüphanesi'ne, arşivlere falan gitmeye gerek kalmadan iki tuşla bu yazıya ulaşıyorsunuz.

Ve Bekir Coşkun'un yazarlık meşruiyeti bu yazıyla bitiyor. Askeri darbeyi, muhtırayı savunmak şiddeti savunmak demektir. Şiddet savunmasının ise meşruiyeti olamaz."

Eser Karakaş
'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR