MEDYA KÖŞESİ

Star yazarı Ahmet Altan'a<font color='#FF0000'> kibarca</font> çaktı

Star yazarı Ahmet Kekeç, Taraf'ın tepe ismine inceden inceye giydirmiş...

Star yazarı Ahmet Altan'a<font color='#FF0000'> kibarca</font> çaktı

GAZETECİLER.COM - Ahmet Altan'ın Başbakan Erdoğan için arka arkaya kaleme aldığı voltajı yüksek yazılara Star yazarından tepki geldi.

"Başbakan'ın yazarları ne olacak" denilmesini göze alan Ahmet Kekeç, Ahmet Altan'ın "suç" sayılacak cümlelerle Başbakan'a vurmasını eleştirmiş.

"Ahmet Altan'ın yanında pozisyon alarak" kaleme aldığı yazısında usta yazara hayli "kibar" bir lisanla çakmış.

Demiş ki;

"Biliyoruz ve tanıklık ediyoruz ki, Ahmet Altan matbuatın en yetenekli, en parlak yazarlarındandır. Sanatçıdır. Kelimelere dans ettirmektedir. Meramını en süzülmüş sözcüklerle, en sofistike biçimde anlatma becerisine sahiptir. Üstelik cesurdur. Delişmendir. Eli silahlı generallerden korkmamıştır, Başbakan’dan mı korkacaktır!

NEDEN AĞZINI BOZUYOR

Hal böyleyken, neden ağzını bozma gereği duyuyor? İnceden girişmek varken, neden yasaların ve meslek ilkelerinin “suç” kabul ettiği “kof kabadayı”, “senin ahlakından şüphe ediyorum”, “zavallı” gibi, tahkir ve tezyif kokan ifadelere başvuruyor?

Bu hakkı nerden alıyor? Kaleminin gücüyle bir “zavallının” üstesinden gelemiyor mu? Bu kadar aciz mi hissediyor kendini? Herkes herkesi eleştirebilir ama küfredemez. Herkes herkes hakkında her türlü dokundurmayı yapabilir ama kişilik haklarına saldıramaz.

AYIP ETMİŞ OLUR

Bunu, Ahmet Altan’ın yanında pozisyon alarak söylüyorum. Hemen gardını alıp “Başbakan’ın yazarları, ne olacak” diye saydırmasına gerek yok. Böyle yaparsa, ayıp etmiş olur.

BAŞBAKAN TENEZZÜL ETMEYECEKTİ

Başbakan’ın kırılganlığına gelince... Daha önce de yazmıştım. “Güç ve iktidar sahipleri, tahammüllü olmayı bilmelidirler...” Bu cümleden olarak, tahkir ve tezyif içerse de, Başbakan’ın kendisine yönelik eleştirileri mahkemeye taşımasını doğru buluyorum. Ben olsam, bunu “tenezzül meselesi” sayardım.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR